Van Marty

De sterrenhemel op La Palma behoort tot de mooiste van de wereld

door


Sterrenkijkers opgelet! Wist je dat de sterrenhemel op La Palma behoort tot de allermooiste van de wereld? Onder de kenners wordt het Canarische eiland gezien als dé ‘star gazing’ bestemming. En dat laat La Palma niet zomaar aan zich voorbij gaan. Een nieuw geïnstalleerde ‘large size telescope’ zorgt voor baanbrekend astronomisch onderzoek. Daar hoef jij natuurlijk niet aan mee te doen, maar het geeft wel aan dat het sterren kijken hier naar een hoger niveau wordt getild.

Sterrenhemel op La Palma

Op het Canarische eiland is er zo weinig luchtvervuiling, dat de sterrenhemel zich van de beste kant laat zien. Dat de sterrenhemel op La Palma tot de mooisten van de wereld behoort, werd door UNESCO wel bevestigd. UNESCO heeft de sterrenhemel op La Palma namelijk benoemd als de allereerste officiële ‘starlight reserve’. De Roque de los Muchachos ligt op ruim 2400 meter hoogte en wordt gezien als een van de beste plekken ter wereld om naar de sterren te kijken.

Sterrenhemel op La Palma 2

Roque de los Muchachos

Vrij vertaald betekent ‘Roque de los Muchachos’, de rots van de jongens. Die naam doet de vulkaan uiteraard eer aan. Een gigantische krater geeft een prachtig uitzicht over het hele Canarische eiland, maar is ook een fenomenale plek voor het kijken van sterren. De weersomstandigheden zorgen voor de perfecte sterrenkijk omstandigheden. Zo zorgen de bergtoppen en de Atlantische Oceaan voor een wolkendek dat het licht van het eiland blokkeert. Je zit dus vaak boven de wolken en geniet optimaal van de sterrenhemel op La Palma.

Sterrenhemel op La Palma

Astrotoerisme

Het eiland staat niet bekend om agrotoerisme, maar om astrotoerisme. Vele wetenschappers houden zich dagelijks bezig met het helal. De grootste telescoop ter wereld staat namelijk op het Canarische eiland. Een telescoop meenemen hoeft niet, want overal wordt ervoor gezorgd dat jij optimaal kan genieten van de sterrenhemel op La Palma. Zo zijn er diverse plekken ingericht om de sterrenhemel te bekijken en vind je bijna overal plaatsen met sterrenkaarten. Uiteraard zijn er prachtige sterrenhike routes te maken in het donker en kan je in jouw vakantiehuis genieten van een eigen telescoop. En als klap op de vuurpijl mogen er ’s nachts geen vliegtuigen over het Canarische eiland vliegen.

Sterrenhemel op La Palma 4

EuropaNatuurverschijnselenSpanjeTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.