Tastecelebration: Vegan in het land van de eland

door


We schreven eerder al eens over de Kattegattleden in Skåne. Onderdeel van The South Sweden trails, Zwedens eerste nationale toeristenfietsroute. De tocht reikt van de westkust van Helsingborg tot Gothenburg. Als je wilt kun je 400 km stevig doorfietsen en wij deden er daar een ruime 80 km van. Maar we kwamen ook naar Zweden om tot rust te komen. Want zeg eerlijk, wat is er nou fijner dan na een flinke tocht heerlijk te ontspannen met (h)eerlijk eten? Dus gingen we een eindje verderop op zoek naar de rust. Zo kwamen we uit bij TasteCelebration. Daar lieten we ons volledig vegan in de watten leggen, op een manier waar zelfs de grootste carnivoor geen nee tegen kan zeggen. Konden we met nieuwe energie en een goed gevoel onze reis vervolgen. Dit is TasteCelebration:

TasteCelebration in Skåne

Op een afgelegen plek in de Zweedse provincie Skåne vind je TasteCelebration Residence. Dit prachtige hotel én restaurant wordt gerund door Joost en Isabel. Joost, de man van de smaakvolle inrichting, komt uit Haarlem. Isabel is een Zweedse. Ze ontmoetten elkaar 15 jaar geleden in Engeland en het was liefde op het eerste gezicht. Elf jaar later runnen ze samen dit hotel en restaurant, in het huis waarin Isabel opgegroeid. 

Tastecelebration

Isabel en Joost

Isabel, kunstenares met eten, focust zich op de vegan keuken. Ze runt naast het restaurant en hotel ook haar foodblog. Die overigens ook in het Nederlands is. Zo kun je ook een stukje TasteCelebration proeven zonder dat je naar het prachtige Oost-Zweden hoeft.

Joost is een ontzettende Bourgondiër en verzamelt kunst. Hij laat kunstenaars exposeren in het restaurant. De inrichting van het hotel is een mix van een authentiek Zweedse stijl, Bauhaus en andere minimalistische elementen. Dit met de prachtige architectuur van het pand, te midden staand van een mooi weids landschap en de hospitaliteit van het stel, maakt het een hele warme plek om neer te strijken. Hoe Isabel passievol spreekt over het eten, vertelt Joost je minstens zo passievol prachtige anekdotes. Samen een perfect stel dat je in de watten legt en waarbij het voelt alsof je bij vrienden thuis komt.

Tastecelebration

TasteCelebration Residence

Als je aan vegan denkt, denk je wellicht snel aan geiten wollen sokken-types en eten waar je niet verzadigd van raakt. En dat is na een flinke fietstocht niet wat je wil. Isabel kookt vegan op een manier die voelt als een stevige maaltijd. Niet vreemd dat Big Green Egg haar ambassadrice maakte. 

Als voorgerecht krijgen we kaviaar van zeewier. Nooit geweten dat zeewier kaviaar kan maken… Wat een smaakexplosie! Ons hoofdgerecht, de gebarbecuede spitskool in rode wijnsaus met aardappelpuree en plaatselijk geplukte paddenstoelen, smaakt heerlijk. De spitskool, kartrekker van het gerecht, voelt stevig en vult en proeft door de rooksmaak vol en vlezig. Met bijpassende wijnen wordt de avond compleet gemaakt.

Wanneer we na een fantastisch gezellige avond naar onze (tevens perfect ingerichte hotelkamer) waggelen, horen we de herten in de verte burlen. In de ochtend staat er een proeverij klaar als ontbijt. Verschillende verse soorten tapenades van zeewier, truffel, hummus en allerlei andere lekkernijen waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt, zorgen voor een ongelofelijk smaakvol ontbijt. Wat ons genoeg energie geeft om de rest van Skåne te verkennen.

Tastecelebration

De omgeving van TasteCelebration Residence

TasteCelebration Residence ligt vlakbij Brösarp, in de provincie Skåne. Je rijdt er vanaf Utrecht in precies 10 uurtjes naartoe, mits je de Scandlines Ferry van Puttgarden naar Rødby pakt. In de omgeving is er genoeg te doen. Het ligt vlakbij de kustlijn waar je kunt parapenten, paardrijden en waar oude vikingvestingen te bewonderen zijn. Vele fiets- en wandelroutes kruisen het schattige dropje en ook het appelparadijs Kivik ligt binnen handbereik.

Wat je ook gaat doen in Skåne óf Brösarp, geloof ons, TasteCelebration wil je niet missen.

Duurzaam levenEuropaScandinaviëTheOutdoors.nlZweden

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.