5 boeken om duurzamer te leven | The Outdoors Indoors #5

door
Heel graag meer outdoor kennis en inspiratie willen opdoen, maar niet zo goed weten hoe en waar? Wij zetten de beste boeken, films, series, podcasts en Clubhouse clubs voor je op een rij. Kijk welke boeken jij het beste kan kopen voor de mooiste reizen, welke films je wil zien om het avontuur-gevoel in huis te halen en welke inspirerende podcasts favoriet zijn om te luisteren. Voorgaande edities: top 10 boeken travel-bucketlisttop 5 Netflix natuurfilms10 Nederlandse reispodcasts, 6 docu’s over mens vs natuur.

Wij als mens zijn er steeds meer mee bezig; duurzaamheid. In de wereld is dit een groot issue door de klimaatverandering. En waarschijnlijk willen veel mensen wel duurzamer leven, maar weten ze niet goed hoe. Met deze vijf boeken over duurzaamheid haal jij inspiratie en kennis in huis om jouw dagelijkse leven duurzamer en bewuster in te vullen.

Credits: Nefeli Kavvada – Unsplash

Doe het zero

In dit boek laten Jessie en Nicky je de leukste recepten zien. Dit zijn recepten voor bijvoorbeeld crème, schoonmaakmiddelen of geurstokjes. En dit allemaal voor één doel: minder plastic produceren. Want de truc is, houd het simpel. Dat doen ze in dit boek. De ingrediënten heb je vaak al in huis. Makkelijk voor jou en goed voor de wereld. Ze delen niet alleen recepten. Ook geven ze tips en informatie over welke schadelijke stoffen er in reguliere schoonmaakmiddelen zitten. Of hoe je je eten kan redden als het bijna over de datum is. Een duurzame aanrader!

EcoPositief in vijf stappen

Als je je eigen leven duurzamer wilt inrichten, is dit boek een goede keus. Want hoe verduurzaam je je dagelijkse leven? Door dit boek ontdek je waarmee je de meeste impact hebt, welke oplossingen er bij jou passen en wat ze opleveren. Een echt doeboek die je kunt gebruiken om voor jezelf wat duurzamer te gaan leven. Alle kleine beetje helpen toch?

In 6 weken naar een zero waste

Dit praktiserende boek helpt je naar een zero waste-leven. Het betekent niet dat je na het lezen van dit boek helemaal perfect moet zijn, maar waarschijnlijk lukt het je in ieder geval wat minder afval te produceren. Het boek laat je door de zeven stappen zien hoe jij duurzamer kan leven. In huis, maar ook op je werk. Een breed aanbod van tips en tricks om jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld.

De groene mama

Voor de (toekomstige) mama’s en papa’s die graag duurzaamheid in de opvoeding willen laten terugkomen. In dit boek krijg je handvaten hoe je dit het beste kan doen. Denk aan groen zwangeren, duurzame keuzes maken, houten speelgoed en milieuvriendelijke kinderfeestjes. Maar ook ecologisch schoonmaken en plantaardige voeding. Genoeg tips die jij kan gebruiken.

Simpel leven

In dit boek staat een low waste-leven centraal. Door het delen van recepten, doe-het-zelf-projecten en inspiratie hoopt Julia Watkins jou te inspireren om een duurzamer, afvalvrij maar ook simpeler leven te leiden. Ze laat zien hoe je plastic verpakkingen, schadelijke ingrediënten en wegwerpproducten kan inruilen voor betere opties. Herbruikbare stoffen hoesjes, een allesreiniger en appelciderazijn. Het boek staat vol recepten en tips die jou helpen een stapje dichter bij een groener leven te komen.

Duurzaamheid
Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Duurzaam levenEntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.