Photo by Melanie Pongratz on Unsplash

De top 10 Nederlandse reis podcasts | The Outdoors Indoors

door
Heel graag meer outdoor kennis en inspiratie willen opdoen, maar niet zo goed weten hoe en waar? Wij zetten de beste boeken, films, series, podcasts en Clubhouse clubs voor je op een rij. Kijk welke boeken jij het beste kan kopen voor de mooiste reizen, welke films je wil zien om het avontuur-gevoel in huis te halen en welke inspirerende podcasts favoriet zijn om te luisteren. Voorgaande edities: top10 boeken travel-bucketlist, top5 Netflix natuurfilms.

In deze editie van The Indoors Outdoors nemen we je mee in de wereld van de podcast. En dan in het specifiek Nederlandse podcasts over reizen. Want hoe heerlijk is het om thuis mee te kunnen genieten van andermans reizen en wie weet wat inspiratie op te doen.

10 Nederlandse reis podcasts

Reisgenoten

In deze podcast hoor je alles over avontuurlijk reizen. Reisliefhebber Niels de Jager en reisjournalist en filmmaker Daisy Scholte vertellen je er alles over. Zo geven ze je niet alleen inspiratie voor je volgende reis, ook geven ze je tips over specifieke bestemmingen. En delen ze graag de bijzonderste reisverhalen om je te vermaken en inspireren.

Te beluisteren via Spotify en hier.

VanVerhalen

Denk je er ook wel eens over na? Je eigen bus kopen, helemaal ombouwen en de wereld in trekken? Dat komt goed uit, want in deze podcast wordt alles rondom dit onderwerp besproken. Florine en Thijs, avonturiers en wannabe wereldverbeteraars, vertellen je alles wat je moet weten over fulltime reizen, het leven in een bus en het leven als een nomade. Zo bespreken ze welke spullen je nodig hebt, hoeveel het eigenlijk kost om fulltime te reizen én zeker niet te vergeten, hoe je poept als je in zo’n bus woont. Een inspirerende en misschien zelfs wel motiverende podcast.

Te beluisteren via Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en Youtube.

Nederlandse podcastst reizen Vanlife
Photo by S O C I A L . C U T on Unsplash

Solo reizen

Benieuwd naar verhalen van soloreizigers? In deze podcast praat Liesbeth Rasker (soloreiziger) elke aflevering met een andere soloreiziger. Hierin deelt ze samen met de anderen ervaringen en tips. Want wat is er nou zo leuk aan alleen reizen? En wat leer je daar nu van? Hoe pak je zoiets aan? En waarom zou iedereen dit een keer gedaan moeten hebben? Dit en veel meer luister je in de podcast Solo reizen.

Te beluisteren via Spotify en hier.

Ongebaande paden

Omdat we nu zelf niet kunnen hiken in het buitenland, is deze podcast een héél goed alternatief. Anne Mathot neemt je mee op haar verschillende hikes over heel de wereld. Ze vertelt al wandelend over haar avonturen, haar persoonlijke uitdagingen, gevoelens en inzichten. Je word dus bijna letterlijk meegenomen over de Trail die zij op dat moment aan het lopen is.

Te beluisteren via Spotify en hier.

Goede Reis

De Goede Reis podcast is een samenwerking tussen BNR en Columbus Travel. In deze podcast bespreekt Geert-Jan Hahn met zijn gasten over onderwerpen zoals vliegschaamte en reizen naar minder toeristische bestemmingen. Een goede podcast voor wat reisinspiratie.

Te beluisteren op Spotify en hier.

Podcastst reizen
Foto door Element5 Digital via Pexels

De koffer in met 3 op Reis

3 op Reis, wie kent het niet? Hét programma op de Nederlandse televisie om mee te genieten van alle mooie plekken waar zij naar toe gaan. Met een tikkeltje jaloezie. En nu al helemaal. We verlangen met z’n alle naar weer een normaal leven waarin we weer helemaal los kunnen met reizen. Tot die tijd moeten we het doen met de verhalen van anderen. In deze podcast droom je samen met Chris Zegers, Jennifer Hoffman en de 3 op Reis-Crew naar de meest bijzondere en mooiste bestemmingen. Ze graven samen in de doos vol reisherinneringen aan de hand van tien vaste vragen. En dat niet alleen. Ook laten ze bepaalde do’s en don’ts van een bestemming weten. Heel handig voor je volgende reis.

Te beluisteren via Spotify en hier.

De avontuurlijke vrouwen

One for the girls. Niet per sé, maar er komen wel alleen vrouwen te gast. Antonette is wandelaar, schrijfster en wereldreiziger. In deze podcast spreekt ze of zelf of met andere vrouwen over het wereldreizen. Ze hoopt met deze podcast andere vrouwen te inspireren om ook een avontuurlijk leven te leiden.

Te beluisteren via Spotify en hier.

Nederlandse podcastst reizen backpags
Nederlandse reis podcastsPhoto by Arthur Edelmans on Unsplash

De Spannendste Reisverhalen

In een samenwerking tussen TUI en influencer marketingbureau First is de podcast ‘De Spannendste Reisverhalen’ ontstaan. In deze podcast vertellen de meest favoriete influencers reisverhalen van over de hele wereld. Bijvoorbeeld over een bevalling in een Italiaanse supermarkt tot een spannende date in de jungle van Bali. Laat je meesleuren in de meest unieke reisverhalen door middel van deze podcast.

Te beluisteren via Spotify en Soundcloud.

Puur Natuur

Even niet fysiek op pad door de natuurgebieden van Natuurmonumenten, maar gewoon in je huiskamer. In deze podcast van Natuurmonumenten gaat het over de natuur in Nederland en stellen ze vragen aan boswachters over bepaalde natuurgebieden. Wil je dus meer weten over de Nederlandse natuurgebieden? Dan is dit zeker een aanrader.

Te beluisteren via Spotify en hier.

In de voetsporen van beroemde reisverhalen

De reisleiders van SRC nemen je mee op bijzondere reizen van lang geleden en minder lang geleden. Je maakt kennis met de beroemde reizigers en de tochten die zij hebben afgelegd. Luister bijvoorbeeld naar een ontdekkingstocht naar de Zuidpool of naar de zeeslag in 1571 in het gemoedelijkste havenstadje Lepanto.

Te beluisteren via Spotify en Apple Podcast

Nederlandse reis podcasts
Photo by Holly Mandarich on Unsplash

Heb je na het lezen van deze lijst nog tips? Laat ze vooral even weten! Heb je na het luisteren van deze podcasts geen tijd meer om te sparen, omdat je meteen weg wilt? Beproef je online geluk dan eens. Misschien strijk je wel een leuk vakantiebudget op bij een van deze casinos met thrustly betaalmethode.

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.