Top 5 Netflix natuurfilms | Outdoors Indoors #2

door
Heel graag meer outdoor kennis en inspiratie willen opdoen, maar niet zo goed weten hoe en waar? Wij zetten de beste boeken, films, series, podcasts en Clubhouse clubs voor je op een rij. Kijk welke boeken jij het beste kan kopen voor de mooiste reizen, welke films je wil zien om het avontuur-gevoel in huis te halen en welke inspirerende podcasts favoriet zijn om te luisteren. Voorgaande edities: top10 boeken travel-bucketlist.

In deze tweede editie van Outdoors Indoors halen we de meest schitterende natuur in huis. Door middel van deze top5 lijst van Netflix mooiste films over de wereldwijde natuur en leefwezens, kan jij genieten van wat de wereld en Netflix allemaal te bieden heeft.

Top 5 Netflix natuurfilms

1. David Attenborough: A life on Our Planet

Sir David Attenborough, een 94 jarige bioloog, die in 2020 één van zijn meest belangrijkste films uitbrengt genaamd a life on our planet. In een persoonlijk verhaal vertelt hij over zijn leven in combinatie met de natuur. Hij deelt zijn ervaringen én misschien wel hét belangrijkste van deze film, hij laat zien hoe het ervoor staat met de natuur in de wereld. Door deze film wil hij de noodzaak laten zien hoe belangrijk het is om juist nu in actie te komen.

“Wij zijn de laatste generatie die het tij nog kan keren. Nooit is het dus belangrijker geweest om te begrijpen hoe de natuur werkt en hoe we haar kunnen helpen. De duurzame veranderingen die we moeten aanbrengen zijn in ons eigen voordeel en van de generaties die volgen. De kunst is om de levensstandaard in de hele wereld te verhogen zonder onze impact op die wereld te verhogen. Dat klinkt onmogelijk, maar is haalbaar.”

David Attenborough

2. Our Planet

Deze Netflix original is gemaakt door de makers van Planet Earth en Blue Planet. Het laat ons alle mooie plekken van de wereld zien. Van de Noordpool, Zuidpool, de Oceanen, woestijnen tot aan de jungle. Dus mocht je voor de volledige wereldervaring willen gaan, is dit een goede optie! Ook deze serie wordt ingesproken door Sir David Attenborough.

3. Night on Earth

Deze film (opgedeeld in kleine series) gaat over het wonderlijke nachtleven van dieren. Wij als mens zijn niet in staat om deze met ons blote oog te volgen, dus hoe vet is het als we dit kunnen zien. Kijk naar de jachtacties van leeuwen, de vleermuizen en naar de dieren die wij overdag niet kennen.

4. Our Planet – Behind the scenes

Iedereen kent de natuurfilms wel. De meest prachtige en unieke beelden worden op camera vastgelegd. Maar vraag jij je ook wel een af hoe dit nou eigenlijk in zijn werk gaat? Hoe film je een dier dat op jacht gaat? Het kan niet allemaal toeval zijn. In deze film zie je hoe het werk van iemand die een natuurfilm maakt gaat.

5. Absurd Planet

Even een totaal ander iets dan waar menig natuurfilm zich op focust. Deze film laat de meest absurde dieren, acties en meer zien! Dus benieuwd naar een andere manier van natuurfilms? Dan is dit zeker een aanrader.

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.