De Toyota Corolla TREK uitbundig getest

door

Na velen auto’s getest te hebben voor ons broertje Manify, was het dan eindelijk tijd om met The Hike de autorijtesten in te duiken. En we trappen af met de Toyota Corolla TREK. De auto is een unieke samenwerking tussen Toyota en fietsenmerk Trek, maar eigenlijk symboliseert deze variant meer dat het een perfect model is voor de autorijder met een outdoorhart. Kortom, een perfecte match voor iedereen die ervan houdt om lekker buiten te zijn, maar ook geregeld in de stad of de file te vinden is.

Toyota Corolla TREK front

Totoya Corolla TREK

Je ziet vrijwel meteen dat je met de Toyota Corolla TREK een totaal andere Corolla hebt. Niet gek ook, want hij staat net wat hoger op zijn poten. Hierdoor heb je meer bodemvrijheid voor de iets meer avontuurlijke routes en bijvoorbeeld de bossen. Aan de andere kant zorgt het ook voor een beter zicht op de weg. Door de lekkere kleurencombinaties en de robuustere onderdelen, heb je meteen een wat meer outdoor design te pakken. En als je graag geniet van de natuur, wil je ook wat doen voor het milieu. Daarom is de Toyota Corolla TREK natuurlijk uitgerust met de modernste hybride-technologie.

De TREK variant van de Toyota Corolla is een alleskunner

Ondanks dat de Toyota Corolla TREK hoger is dan zijn Corolla-broertjes, is hij nog steeds lekker sportief. Het onderstel ligt heerlijk strak op de weg, maar dempt ook lekker op de niet-verharde wegen. Zo heb je dus een fijne dagelijkse rit, maar is de Toyota Corolla TREK ook uitermate geschikt voor een dagje mountainbiken, weekendje weg of vakantie. Met bijna 600 liter bagageruimte kan je lekker veel spullen meenemen. En het grote voordeel is dat de achterbank ook nog genoeg ruimte heeft om te zitten. Neem je niemand mee op de achterkant, dan klap je de bank in no-time neer en heb je werkelijk een zee aan ruimte. Handig voor als je bijvoorbeeld een toffe outdoor activiteit hebt gedaan en je nogal veel spullen mee moest nemen. Zijn je handen vol, dan schuif je met je voet onder de achterbumper en gaat de kofferbak automatisch open.

Eigenschappen

We reden de Toyota Corolla TREK met een 2.0 liter motor. Samen met de hybride aandrijflijn is deze goed voor 184pk en kan je van 0 naar 100 km/u in 8,1 seconden. Verder heb je speciale 17 inch Trek-velgen, een infotainment-systeem met lekker groot scherm, heerlijke stoelen en een two-tone interieur. Verder staat veiligheid voorop. De Toyota Corolla TREK is – zowel voor als achter – uiteraard uitgerust met lekker felle LED-lampen. Verder schakelt hij automatisch tussen dim- en grootlicht, herkent hij verkeersborden, zorgt hij dat je op jouw rijbaan blijft rijden en kan je zelfs genieten van een auto-pilot systeem.

Finishing touch

It’s all about the details. Met de Toyota Corolla TREK maak je natuurlijk al een ander statement en kan je jouw actieve lifestyle lekker voortzetten, maar Toyota gaat net iets verder. Dankzij de aerodynamische dakdragers, kan je jouw Corolla uitbreiden met de mooiste accessoires. Een paar fietsen op het dak, ski- en snowboardhouders of juist gewoon extra ruimte creëren met een dakkoffer. Niets zal jouw trip nog in de weg staan. Vanaf een ruime € 34k is hij de jouwe!

Toyota Corolla TREK hybrid Toyota Corolla TREK stuur

ReviewsRoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.