Ruimte en vrijheid vind je deze zomer op vakantie in Bretagne

door


Het is een bijzondere zomer. Reizen is gelukkig weer mogelijk binnen een aantal bestemmingen in Europa. Ook het Franse Bretagne is weer ons Nederlanders weer een optie om naar af te reizen. Het publieke leven is er weer op gang gekomen. Zo mag je restaurants, cafés, stranden en hotels weer bezoeken. Natuurlijk wel op voorwaarde dat je je aan de maatregelen houdt die de verspreiding van het Coronavirus tegen moeten gaan. Een van die maatregelen is het houden van voldoende afstand. En laat dat nou net een voorwaarde zijn waar je je op vakantie in Bretagne prima aan kunt houden. In de uitgestrekte landschappen van deze regio hoef je niet lang te zoeken naar een fijne en rustige plek.

Op vakantie in Bretagne

vakantie Bretagne

Vind ruimte in de natuur

De uitgestrekte natuur van Bretagne leent zich perfect voor het maken van de mooiste wandeltochten. Wat denk je bijvoorbeeld van de kleurrijke route die loopt van Cap de Fréhel naar Erquy. Terwijl je loopt langs de leisteen en roze zandsteen kliffen, geniet je van een prachtige heidelandschap aan de ene kant en een prachtig uitzicht op de smaragdgroene zee aan de andere kant. Of wat denk je van Gâvres-Quiberon, een duingebied in het zuiden van de regio. Dit enorme natuurgebied strekt zich maar liefst 35 kilometer lang uit over de Bretonse kust. Toch liever het binnenland in? Dan is het natuurpark van Monts d’Arrée een aanrader. In dit gigantische natuurgebied wisselen heiden, veenmoerassen, gaspeldoorn en rotsige kammen elkaar volop af. Natuurlijk is dit gebied op zijn mooist als de heide volop in bloei staat.

Vind ruimte op de fiets

Wil je tijdens je vakantie in Bretagne zoveel mogelijk van het land zien, pak dan de fiets. Een aanrader is ‘la Vélomaritime’. Deze fietsroute is onderdeel van de 1500km lange Eurovelo, die helemaal van het Belgische Duinkerke tot in Bretagne loopt. In dat Bretonse deel kom je langs bijzondere landschappen en sfeervolle steden. Zo kom je onderweg via de Baai van de Mont Saint-Michel. Dit is de baai in Europa waar de getijdenverschillen het grootste zijn. Daarnaast kom je ook via de Roze Granietkust en het prachtige Cap Fréhel. De charmante stadjes en dorpjes die je onderweg aandoet zijn bijvoorbeeld Roscoff, Perros-Guirec, Dinard, Saint-Malo en Cancale.

Vind ruimte op het water

Afstand houden van anderen is op het water misschien nog wel een stukje makkelijker dan op het land. Met een SUP, boot of kano drijf je zo weg van de mensen om je heen, waardoor je alle ruimte en vrijheid hebt om te genieten van de geweldige Bretonse kustlijn. Heb je een kajak, neem dan eens een kijkje bij de verborgen zeegrotten van Morgat. Met een SUP kun je weer heel dichtbij de eilandjes met speciale vogels komen die in de Golf van Morbihan liggen. Met je bootje kun je de prachtige Roze Granietkust op je gemakje bekijken vanuit een anders dan anders perspectief. Wil je tegelijkertijd ook nog iets terugdoen voor de natuur? Dan zijn de Fransen je super dankbaar als je onderweg plastic uit het water vist. Zo houden we met elkaar de zee en de kust schoon.

ActiviteitEuropaFrankrijkTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.