Super simpele vegan pannenkoeken | Meatless Monday

door

Wat is er nu lekkerder dan op z’n tijd even een grote stapel heerlijke pannenkoeken naar binnen te werken? En dan zijn de pannenkoeken ook nog eens vegan! Dat is helemaal mooi meegenomen. Als jij net als ik, niet houd van recepten met te veel poespas, dan is dit hét recept voor jou. Voor dit pannenkoeken recept heb je namelijk maar 3 ingrediënten nodig. Ja, heerlijk hè!

Vegan pannenkoeken

In dit recept gebruik ik gewoon een standaard pannenkoekenmix. Je zou natuurlijk ook zelf pannenkoeken beslag kunnen maken met bloem, suiker, appelmoes etc. Maar vandaag gaan we het écht heel simpel houden. Aan het einde van het artikel geef ik nog wel een aantal tips voor het krijgen van de lekkerste variaties van deze pannenkoeken. Je kunt namelijk ook heerlijke hartige pannenkoeken maken met wat vegan kaas én een zak Italiaanse roerbakgroenten. Maar dat vertel ik jullie later, laten we eerst beginnen met het ingrediëntenlijstje van dit vegan pannenkoekenrecept.

Ingrediënten

  • Naturel pannenkoekenmix AH (0,49 cent!)
  • Appelmoes, 3 flinke eetlepels
  • 800 ml ongezoete sojamelk

TIP: je kan eieren echt goed vervangen door appelmoes. 1 ei staat gelijk aan 1 flinke eetlepel appelmoes.

Hoe maak je deze vegan pannenkoeken?

Pak om te beginnen een grote kom. Voeg hierin de pannenkoekenmix en de sojamelk toe. Roer alles goed door elkaar met een garde. Voeg daarna de appelmoes toe en roer alles opnieuw goed door elkaar tot het een glad mengel is.

Daarna is het tijd voor het bakken van de pannenkoeken. Voeg wat olie of plantaardige margarine toe aan de pan. Pak een soeplepel en schep het beslag uit de kom en voeg het toe aan de pan. Wanneer je het pannenkoekenmengel in de pan gestopt hebt, is het slim om de pan op te pakken en nog even te ‘draaien’ zodat het mengel goed verdeeld is over de hele oppervlakte van de pan.

Wacht een paar minuten en probeer dan met een spatel de pannenkoek om te draaien. Als de pannenkoek aan beide kanten goudbruin geworden is, kan je hem op een bord leggen. Ga net zolang door totdat al het beslag op is. Als het goed is heb je dan een stapel van redelijk wat pannenkoeken.

Tada! Daar staan jouw heerlijke en super gemakkelijk te maken pannenkoeken. Je kan kiezen voor stroop of poedersuiker, maar mocht je van hartige pannenkoeken houden lees dan het stukje hieronder.

Photo by Mockup Graphics 

Hartige vegan pannenkoeken

Yes, jij houdt van hartig. Je kan heel gemakkelijk super lekkere vegan pannenkoeken maken met een zak Italiaanse groenten en wat vegan kaas.

Hoe maak je dit?

Maak de pannenkoekenmix precies zoals hierboven is beschreven. Als je klaar bent om de pannenkoeken te gaan bakken, pak dan een soeplepel en schep wat van het mengsel uit de kom in de pan. Strooi hierna gelijk wat champignons en groentes (uit de zak italiaanse roerbakmix) op de pannenkoek. Pak ook gelijk de vegan kaas en strooi dit er ook bovenop. Zet het vuur vervolgens ietsjes lager. Wanneer je merkt dat de pannenkoek aan de onderkant gaar is, is het tijd om de pannenkoek met een spatel als het ware ‘dicht te vouwen’. Het lijkt dan op een soort omelet. Je vouwt de ene kant letterlijk over de andere kant. Draai de pannenkoek vervolgens om en zet een deksel op de pan. Dit zorgt ervoor dat de kaas nog wat beter smelt. Houd de pannenkoeken goed in de gaten om ervoor te zorgen dat ze niet aanbranden. Je kan de pannenkoek daarna nog een aantal keer omdraaien, mocht dit nodig zijn. Als beide kanten van de pannenkoek goudbruin zijn is het tijd om te smullen!

TIP: Zelf vind ik het altijd lekker om de pannenkoek op mijn bord nog één keer open te klappen (je wordt verrast door heerlijk gesmolten kaas) en wat peper en zout toe te voegen. Klap de pannenkoek weer dicht en hij is klaar om op te eten.

Trek gekregen in nog meer heerlijke vegan recepten? Probeer dan ook deze vegan lasagne, vegan curry, vegan pasta pesto, vegan burgers, vegan tomatensoep en vegan brownies!

Duurzaam levenGezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel