Vier bijzondere glamping locaties in Peru

door

Peru is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt voor je volgende glampeertrip. Maar het land zou eigenlijk al op je wishlist moeten staan. Het landschap is namelijk fenomenaal. De Heilige Vallei die de uitvalsbasis is voor Machu Picchu biedt prachtige mogelijkheden voor een heerlijke nachtrust. In dit gebied kun je overnachten in één van de bijzondere glamping accommodaties midden in de natuur en onder de adembenemende sterrenhemel van Peru. We hebben een aantal van de mooiste opties voor je op een rijtje gezet.

Vier bijzondere glamping locaties op weg naar Machu Picchu

Slapen onder de sterren

Chaska Ocupi – wat ‘onder de sterren’ betekent in Quechua – biedt bezoekers rust en ontspanning voor een heerlijke nachtrust. De nacht breng je door in een tent die zorgvuldig is ingericht en voorzien van alle luxe. Hier ben je in een oase van rust omgeven door bergen, bos en watertjes. ’s Avonds worden er Peruaanse gerechten geserveerd, die worden gemaakt met lokale biologische producten. Vervolgens schuif je aan bij het vreugdevuur onder het licht van de sterren en de maan. De tenten zijn voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Iedere tent heeft een eigen terrasje, zodat je kunt genieten van de omgeving. Natuurlijk zijn de tenten ook voorzien van comfortabele bedden.

Zoek het hogerop

Ben je een echte waaghals? Dan is dit iets voor jou! De Skylodge Adventure Suites zijn drie transparante capsules die aan de rotswand hangen in de Heilige Vallei. Als je hier durft te slapen moet je eerst 400 meter via ferrata klimmen of een stevige hike maken om er te komen. Maar als je er dan eenmaal bent, kun je genieten van een 300 graden uitzicht en een luxe diner met wijn. ’s Morgens word je natuurlijk voorzien van een heerlijk ontbijtje dat wordt bezorgd in je suite. Wil je liever ergens anders slapen, dan kun je hier ook gewoon komen lunchen.

Slapen in een ‘dome’

De Salkantay Trek is onder toeristen een erg populaire manier om naar Machu Picchu te komen. Dit meerdaagse avontuur neemt je mee over het Salkantay pad. Hierbij loop je door ongerepte natuur, langs gletsjermeren en pittoreske dorpjes om uiteindelijk Machu Picchu aan te doen. Een viertal Ecocamps zijn er geplaatst langs deze route waar je als gast kunt slapen in een dome tent. Deze beschikt over een kingsize bed, badkamer en een houtkachel. Als gast wordt je getrakteerd op een culinaire ervaring die is aangepast aan de hoogte waarop het kamp zich bevindt. De ingrediënten zijn biologisch en lokaal om de eco-footprint tot een minimum te beperken.

Overnachten bij de locals

Contact met de lokale bevolking van een gebied kan je zo veel meer brengen dan wanneer je enkel bij de toeristen in de buurt blijft. Via Qhispikay Sustainable Glamping kun je overnachten op het terrein van een local. De gastgezinnen voorzien jou als gast van al het moois dat zij en de omgeving te bieden hebben. De tenten zijn voorzien van goede bedden en elektriciteit. Een ervaring om nooit te vergeten. Glamping in Peru is er een die je op jouw bucketlist kan toevoegen, mocht je dit nog niet gedaan hebben!

AccommodatiesKamperenMidden- en Zuid-AmerikaPeruTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.