Breng een virtueel bezoek aan de tulpenvelden van Keukenhof

door

Het is een van de meest toeristische plekken in Nederland; de Keukenhof. Al 70 jaar lang kun je hier ieder voorjaar genieten van de meest prachtige en kleurrijke bloemen. Denk aan tulpen, narcissen, crocussen en hyacinten. Normaliter trekt de Keukenhof jaarlijks zo’n miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Maar de 71e editie, in 2020, trekt er helaas niet één. Wegens het Corona-virus blijft Keukenhof dit seizoen gesloten. Om jou, mij en alle andere geïnteresseerden toch te laten genieten van alle bloemenpracht, kun je Keukenhof nu virtueel bezoeken. De tuinmannen vertellen er over hun favoriete bloemen en plekjes van het park.

Virtueel genieten van Keukenhof

Afgelopen weekend was het volop in het nieuws dat de bloemenvelden in de Bollenstreek werden overladen met dagjesmensen. Het was er zo druk dat de 1,5 meter regel niet kon worden gehanteerd. Hierdoor zat er voor de burgemeesters niets anders op dan gebieden af te sluiten. Natuurlijk begrijpen wij ook wel dat het zonde is om niet te genieten van de kleurige, uitgestrekte bloemenvelden. Maar daarvoor hoef je dus helemaal niet de deur uit. Sterker nog: je hoeft er niet eens de bank voor af te komen. Breng gewoon een virtueel bezoek aan Keukenhof.

Keukenhof komt naar je toe deze lente

Om de paar dagen plaatst Keukenhof een nieuwe video online. Soms is het een algemene video, maar meestal zie je een tuinman aan het woord. Deze tuinman neemt je mee langs zijn favoriete plekken in het park. Ook directeur Bart Siemerink komt voorbij in een filmpje. Hij vertelt je over de vele verschillende tulpen en dan met name over dé tulp waar het 400 jaar geleden mee begon.

Omcirkel voorjaar 2021 alvast in je agenda

Een mooie foto van jezelf maken, wordt natuurlijk wel wat lastiger op deze manier. Zet daarom het voorjaar van 2021 alvast in je agenda. Op die manier kun je je nu alvast voorbereiden op een jaloersmakende fotosessie in Keukenhof of bij de bloemenvelden in de Bollenstreek in Zuid Holland.

Keukenhof virtueel
Foto Jonne Makikyro – Unsplash

EntertainmentEuropaNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.