Pak je paspoort en visum alvast in, want nu wil jij ook naar Nieuw Zeeland

door

Het is een eindje vliegen, maar dan heb je ook wat. Helemaal aan de andere kant van de wereld ligt Nieuw Zeeland. Het land van de meren, vulkanen, bergen, gletsjers, regenwouden, tropische stranden en nog veel meer prachtige ongerepte natuur. Ons hart gaat er sowieso harder van kloppen. Helemaal omdat wij Nederlanders deel uitmaken van een belangrijk stukje geschiedenis van Nieuw Zeeland. De Zeeuw Abel Tasman was namelijk degene die het ontdekte. Heb jij ook wel zin in een ontdekkingstocht door dit fantastische land? Snappen we! Daarom geven we je een hoop must see en do tips. Maar we leggen je ook uit hoe je er kunt komen. Je hebt namelijk voor Nieuw Zeeland niet alleen een vliegticket nodig, maar ook een visum.

visum Nieuw Zeeland
Credits: Marcus Lenk

Vergeet je visum voor Nieuw Zeeland niet

First things first: hoe kom je er? De snelste manier vanuit Nederland is uiteraard het vliegtuig. Het is niet goedkoop en je bent al snel meer dan een dag aan het reizen om er te komen. Maar dan heb je ook wat! Als het goed is tenminste, want niet iedereen mag zomaar het land in. Voor Nieuw Zeeland heb je namelijk een visum nodig. Heb je de Nederlandse of Belgische nationaal en bezoek je het land voor een korte periode, bijvoorbeeld als toerist, voor een zakenreis of een overstap, dan moet je een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) aanvragen. Vanaf de goedkeuring van je aanvraag is je visum 2 jaar geldig en kun je het inzetten voor meerdere reizen naar Nieuw Zeeland. Let er wel op dat je steeds maar max. 90 dagen aaneengesloten in het land mag blijven. Je visum voor Nieuw Zeeland aanvragen doe je via deze site.

Must see en do

Een blauwtje lopen

Niet in de liefde en ook niet op je voeten, maar wel in je zwembroek of bikini. Denk je bij helder en blauw water namelijk aan tropische bestemmingen? Think again. Ook in Nieuw Zeeland vind je meren zo blauw dat het lijkt alsof je naar een foto kijkt die in Photoshop is bewerkt. Het gaat trouwens niet alleen om de kleur. Ook de helderheid van de meren is adembenemend. Vaak is het zelfs zo helder dat je niet eens ziet waar het water overgaat in een ander oppervlak, zoals de grond. Deze blauwe, kraakheldere meren vind je vooral op het Zuidereiland.

Credits: Tyler Lastovich

Dansen op een vulkaan

Nieuw Zeeland ligt op de grens van de Pacifische en de Indo-Australische plaat. Hierdoor wordt het land helaas meer dan eens opgeschrikt door heftige natuurrampen. Aardbevingen zijn er geen uitzondering. Het meest recente record werd in 2016 neergezet met maar liefst 32.828 aardbevingen. Die wrijving tussen de aardplaten zie je terug in de indrukwekkende natuur van Nieuw Zeeland. Het Zuidereiland wordt gedomineerd door hoge bergen en op het Noordereiland steken de vulkanen volop uit de groene heuvels. Over die vulkanen lees je meer in dit artikel.

Beklim begeerlijke bergen

Zoals we hierboven al noemden, vind je op de bergen op het Zuidereiland. De zogenaamde Southern Alps strekken zich uit over bijna de gehele lengte van het eiland. Hoe verder naar het zuiden je gaat, hoe dichter je komt bij het hoogste punt van Nieuw Zeeland. Een indrukwekkende baas van 3.724 meter hoog, met altijd besneeuwde toppen en een moeilijkheidsgraad voor beklimmingen die hoger is dan de Mount Everest. We hebben het hier over Mount Cook, of zoals de Māori’s hem noemen: ‘Aoraki’, wat letterlijk Cloud Piercer betekent. Hou je van bergen, check dan zeker dit artikel met meer informatie over Mount Cook National Park.

Credits: Cherry Laithang

Boarden op bergen van zand

Van het koude Zuidereiland gaan we weer naar het warmere Noordereiland. Naar een plaats waar de zon altijd blijkt te schijnen. Als we de kiwi’s mogen geloven tenminste. Zij noemen Northland, de meest noordelijke provincie van Nieuw Zeeland, namenlijk The Winterless North. Of de zon er daadwerkelijk altijd schijnt, mag je zelf gaan ondervinden. Wat je in ieder geval gaat vinden in deze provincie, zijn gigantische, glinsterende, gele heuvelruggen. Het zijn enorme zandheuvels die je nergens anders in Nieuw Zeeland tegenkomt. Op deze Giant Sand Dunes, kun je iets heel tofs doen. We hebben het over sand boarden!

Er is nog zoveel meer

Het liefste zouden we nog uren doorgaan over alle toffe activiteiten en prachtige natuur die je in Nieuw Zeeland kunt ontdekken. Dus dat doen we dan ook maar! Via deze link vind je alle inspiratie die ooit over Nieuw Zeeland op The Hike is verschenen. Veel lees- en reisplezier! (En vergeet niet, als je gaat, om op tijd je visum voor Nieuw Zeeland aan te vragen.)

OceaniëTheOutdoors.nlVeiligheid

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.