Wanaka, de hoogste waterval klettersteig in de wereld

door

Als je een ladder kan beklimmen, dan kan je dit ook! Dat is wat de gids ons vertelde, terwijl we de klimuitrusting aantrokken voor onze allereerste via ferrata. Een populaire manier van klimmen, in het Nederlands ook wel klettersteigen genoemd. Door heel de wereld zijn er aangelegde routes met stalen kabels, waardoor je de meest bijzondere plekken kan bereiken. Wij deden een hele bijzondere in Wanaka, Nieuw Zeeland.

Wildwire Wanaka

In Wanaka kan jij de hoogste waterval klettersteig in de wereld beklimmen! De volledige route naar de top van de waterval is opgedeeld in drie verschillende niveaus en is aangelegd door Wildwire Wanaka. Via hun website kan je kiezen hoever je wilt klimmen, afhankelijk van je hoogtevrees en natuurlijk jouw budget. Ben je van plan om naar de top te gaan? Dan hoef je gelukkig niet meer terug te klimmen, want je word persoonlijk opgehaald door een helikopter. Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan vast, dus wij kozen voor de route tot halverwege de waterval, alsnog 320 meter hoog.

Wanaka

Twin Falls op een regenachtige dag

De waterval heet Twin Falls en valt van 450 meter naar beneden. Doordat je langs meerdere kleine watervallen moet klimmen, is het telkens weer een verrassing wat je tegen gaat komen. Wij kwamen hier op een regenachtige dag, waardoor de waterval nog meer kracht had. Het waterpeil stond hoger dan normaal, dus we gingen boordevol adrenaline en natte voeten weer naar huis.

Wanneer je gewend bent zelfstandig te klettersteigen, dan is het volgen van een gids tijdens deze commerciële beklimming wel even wennen. Maar dit vergeet je direct wanneer je over een staaldraad loopt die over de waterval is gespannen en je toch wel blij bent met een beetje begeleiding. De unieke locatie, meerdere suspensie bruggen en prachtige uitzichten maken het een once-in-a-lifetime experience. Het is niet voor niets dat we deze plek hebben toegevoegd aan ons lijstje met mooiste watervallen ter wereld. Beelden zeggen meer dan woorden, dus we zijn dit avontuur aangegaan met onze GoPro’s. En… kreeg jij klamme handjes bij het bekijken van onderstaande video?

KlimmenOceaniëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.