Wintersport in de Vogezen is dichterbij dan je denkt

door

Bij wintersporten denk je al snel aan de Alpen of Dolomieten, met de bekende lange afstanden rijden. Toch hoef je het niet zo ver van huis te zoeken. Ga bijvoorbeeld eens op wintersport in de Vogezen. In nog geen zes uur rijden vanaf Utrecht sta je op de piste in Frankrijk. En korter rijden betekent meer tijd om te genieten van jouw wintersport.

Wintersport in de Vogezen

Wintersport in de Vogezen is echter wel iets anders dan een wintersport in de Alpen of Dolomieten. De gebieden zijn iets minder groot en meer geschikt voor gezinnen. Een wintersport in de Vogezen kenmerkt zich voornamelijk als een natuurvriendelijke, authentieke en wellness wintersportbestemming.

Winteractiviteiten

Uiteraard bestaat een wintersport in de Vogezen grotendeels uit skiën en snowboarden. Wil je eens iets anders doen dan skiën of snowboarden op de pistes, ga dan offpiste. Uiteraard kan je in het wintersportgebied talloze alternatieven kiezen. Toerskiën, sneeuwschoenhiken, rijden op sneeuwscooters, een helikoptervlucht maken, of een rondje met sledehonden. Het kan tijdens een wintersport in de Vogezen allemaal.

Wintersport in de Vogezen

Een duurzaam verblijf

Los van dat je minder kilometers hoeft te rijden, draagt een wintersport in de Vogezen bij aan een verantwoordere vakantie. De meeste accomodaties hebben verantwoord, duurzaamheid en wellness als prioriteit nummer 1. Er zijn veel eco-verblijven, waar je heerlijk kan genieten van lokale biologische producten, zoals een heerlijke glaasje wijn. De Vogezen respecteren de flora en fauna en hebben diverse gedragscodes voorgeschreven om de rust te behouden en de natuur zijn gang te laten gaan.

Skigebied

Het wintersportgebied in de Vogezen bestaat uit 25 skigebieden. Uiteraard in verschillende maten. Met één skipas kan je alle gebieden aandoen. Koop je een skipas voor zes dagen, dan krijg je de zevende dag gratis toegang tot een ander gebied. Neem je jouw kinderen mee op wintersport? Dan is het goed om te weten dat er op vrijwel alle plaatsen veel kinderactiviteiten worden aangeboden.

Wintersport in de Vogezen 3

BergenEuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.