Echt genieten tijdens je wintersport in La Plagne (deel 1)

door


Ben jij al ooit naar wintersportplek La Plagne geweest? Non? Dan zou ik dit maar eens overwegen. Deze winter mocht ik er een kijkje nemen en dat deel ik maar al te graag met jullie. Want niet alleen voor je ski- of snowboard pleasure moet je daar heen. Om de reguliere wintersporten heen is er namelijk veel meer te doen. Samengevat: La Plagne heeft alles in petto om jouw wintersport tot een échte vakantie om te toveren. Deel twee van mijn tips en ervaringen komt later online, dus houdt de site goed in de gaten.

Vive La Plagne

La Plagne, een prachtig wintersportgebied in het zuidoosten van Frankrijk. Verdeeld over meerdere kleine ‘dorpjes’ maakt het de ideale plek om jouw wintervakantie door te komen. Qua skigebied heb je er veel afwisseling. Het is een toegankelijk gebied, dus voor beginners perfect om de eerste meters te maken. Maar ook voor de freeriders zijn er genoeg kilometers die je af kunt leggen. En buiten de skimogelijkheden om is er dus nog veel meer te doen. En daar vertel ik je maar al te graag over.

Helemaal over the moon over…

Ik trap dit artikel gelijk even af met wel iets heel gaafs. In La Plagne heb ik namelijk kennis mogen maken met moonbiken. Hou jij er wel van om nieuwe dingen te proberen in combinatie met een portie adrenaline? Dan moet je zeker een keer gaan moonbiken! Op een soort kleine motor, met aan de achterkant een rupsband en aan de voorkant een miniski, rijd je als het ware over de pistes heen. Zonder te sturen, want dan raak je de controle kwijt. De juiste techniek is door net te doen alsof je op een motor zit. Je mag niet sturen, alleen maar hangen. Kost wat kracht, maar het is echt zo vet dat dit het allemaal waard is. Extra pluspuntje aan het moonbiken: je doet dit nadat de pistes zijn gesloten. Er is dus niemand te vinden, behalve je groep. En daarbij begint de zon onder te gaan, wat de meest mooie uitzichten oplevert. Waarschijnlijk merk je het al een beetje, je moet dit echt een keer doen! Meer informatie? Klik hier.

Rise and shine en maak je klaar voor de sunrise skitour!

Goedemorgen La Plagne! Beter gezegd, een vroege goeiemorgen La Plagne. Want zoals de naam het al zegt, een sunrise is een opkomende zon en dat betekent vroeg. Maar voor dat vroege opstaan krijg je zeker wat terug, dus je gaat mij niet horen klagen. Deze tour doe je onder begeleiding van een gids. Deze gids neemt je mee naar het puntje van de top. Vanaf de top ga je al skiënd of snowboardend naar beneden. Nu denk je misschien, moet je dan al die spullen mee naar boven nemen? Ja en nee. Of beter gezegd, je hebt ze al bij je. Je gaat namelijk toerskiën op toerski’s of een splitboard. Dit zijn speciale ski’s en boards waarbij je aan de onderkant een stijgvel bevestigt. Door deze grip kan je naar boven lopen zonder steeds weg te glijden. Wel zo handig natuurlijk. Mocht je nu in de stress raken omdat je dit nog nooit gedaan hebt, komt goed. Je krijgt hier uitleg over zodat jij precies weet wat je moet doen. En de gids is erbij, dus ook zij helpt je waar nodig is. Maar vergeet vooral niet onderweg te genieten van het prachtige uitzicht, want daardoor ga je je nog beter voelen nu je zo vroeg bent opgestaan. 

Van inspanning naar even rust

We blijven nog even bij de ochtend van de skitouring. Na de hele klim naar boven, kan je er een les yoga volgen. Dit doe je in de buurt van een restaurant, waar je na de yoga een heerlijk (en supergezond) ontbijt krijgt. Mocht er nu in je opkomen ‘ik ben helemaal niet van de yoga’, klein pluspuntje: het is midden in de bergen. Super speciaal dus, want waar ga je ooit ergens anders yoga in de bergen en de sneeuw doen? Daarbij zijn de oefeningen ook nog eens goed uit te voeren, je hoeft dus ook zeker geen professional te zijn. Beeld het je even in. Net een goeie workout achter de kiezen (die klim omhoog kost namelijk wel even wat inspanning) in alle rust yoga doen en al je spieren weer even losgooien. Deze yoga wordt verzorgd door dezelfde gids als die je meeneemt naar de top. 

Wordt vervolgd…!

AlpenBergenEuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.