5 must reads voor een flinke dosis reisinspiratie

door

Op zoek naar wat reisinspiratie voor je volgende bestemming? Of heb je geen rode cent op zak, maar wil je toch genieten van de mooiste plekken die moeder aarde te bieden heeft? Klik dan snel door op de linkjes hieronder. Want wij presenteren jou vijf pareltjes op reisboeken-gebied. Blader je gezellig mee?!

365 dagen onderweg

We kennen haar allemaal. Travel guru nummero uno. We hebben het natuurlijk over Floortje Dessing. Ze heeft al zoveel van de wereld gezien, dat het niet gek is dat ze er de meest fantastische verhalen over kan vertellen. Dat doet ze dan ook in ‘365 dagen onderweg‘. Extra leuk aan dit boek is dat het vol staat met persoonlijke reistips. Denk aan gouden tips voor goedkope tickets en de meest effectieve manieren om een jetlag tegen te gaan.

Beroemde reizen

Vers van de pers. Het boek ‘Beroemde Reizen‘ van Lonely Planet neemt je mee op reis. Langs de meest spectaculaire bestemmingen ter wereld. Van de Oriënt-Express tot de zijderoute en en route met de Tour de France en Route 66. Uiteraard omlijst met prachtige plaatjes en handige informatie. Ofwel, de kwaliteit die je van Lonely Planet gewend bent.

Ultieme bestemmingen

Lonely Planet is op dreef. Ook nieuw deze maand is het boek ‘Ultieme bestemmingen‘. Reisexperts van de beroemde reisgids presenteren de 500 beste plekken on earth. Denk daarbij aan bekende toeristische trekpleisters, maar ook aan echte hidden gems. Natuurlijk vind je ook in deze uitgave de meest prachtige foto’s en toffe verhalen. Dus wat wordt jouw volgende bestemming?!

Wereldplekken

Een andere bekende naam in de reiswereld is natuurlijk National Geographic. Hoe kan het ook anders dan dat zij een fantastisch reisboek hebben uitgegeven. ‘Wereldplekken‘ is een heuse aanrader die je 50 ruige, schilderachtige, ongerepte plekken op de wereld laat zien. De beschrijvingen zijn lekker toegankelijk en bevatten praktische reisinformatie. Inclusief adembenemende kiekjes van bekende fotografen.

Atlas Obscura

Denk je alles al gezien te hebben in de wereld? Dan is het tijd om van de gebaande paden af ​​te gaan. ‘Atlas Obscura‘ presenteert je meer dan 700 van de vreemdste en meest curieuze plaatsen ter wereld. Denk aan de oogverblindende gloedwormgrotten in Nieuw-Zeeland, de M.C. Escher-achtige trappenhuizen in India, of een baobobboom in Zuid-Afrika die zo groot is dat er een pub in zit waar 15 mensen comfortabel kunnen drinken. In dit boek vind je honderden foto’s, meeslepende beschrijvingen en verrassende kaarten.

Niet zo fan van boeken? Digitaal is er ook een hoop te vinden. Meer reisinspiratie vind je natuurlijk ook op de site van The Hike. Kijk je mee?!

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.