In maart naar Noord-Italië? Deze activiteiten zijn er te doen in Trentino

door

Trentino is één van de mooie wintersportgebieden die Italië te bieden heeft. Deels gelegen in de Dolomieten, kan er hier vanaf november tot en met maart, met uitschieters naar april, geskied en gesnowboard worden. Wist je dat wintersporten in de lente hier goedkoper is dan in de winter? Een goede reden om deze mooie bestemming nog te bezoeken voordat het seizoen voorbij is. Daarnaast is het in Trentino aan het einde van het seizoen ook nog eens een stuk rustiger om je favoriete wintersportactiviteiten uit te oefenen. Ideaal dus ook voor de beginnende wintersporter. Maar ondanks dat het rustiger is, is het niet minder gezellig. Er is namelijk van alles te doen in het laatste deel van het wintersportseizoen. Wij zetten de activiteiten voor de maand maart in Trentino voor je op een rijtje.

Een scala aan activiteiten in Trentino

Laten we beginnen met het goede nieuws dat er eigenlijk heel het jaar door een heleboel leuke activiteiten te doen zijn in Trentino. Zo zijn er volop romantische activiteiten te doen. Kan de echte avonturier deelnemen aan een drie daagse ski trip waar je na zes uur per dag op de ski’s in de avond kunt uitrusten in een berghut. Voor de fanatieke hikers zijn er ook verschillende activiteiten zoals een sneeuwschoen-excursie in Madonna di Campiglio. Aan de echte vrije vogels is ook gedacht met een tandem winter paragliding vlucht. Voor ieder is er dus wat wils in dit mooie wintersportgebied. Maar ga je specifiek in maart 2022 naar Trentino, lees dan zeker even door voor de leukste evenementen op de agenda.

Evenementenagenda maart 2022

Dolimiti ski jazz festival

Combineer jazz en de mooiste bergen en er ontstaat een idyllisch plaatje. Vanaf 5 tot en met 13 maart zijn de skigebieden Val di Fiemme en Val di Fassa omgetoverd tot swingende openluchttheaters voor het Dolomiti ski jazz festival. Je kunt verschillende concerten bijwonen in de berghutten en op de panoramische terrassen langs de meest populaire skiroutes. Dus kies een lekker plekje uit, neem een drankje in de hand en genieten maar.

Activiteiten Trentino Jazz
Credits: Trentino Marketing

Happy Cheese Festival

Eén van de andere activiteiten die in maart in Trentino plaatsvindt, is het Happy Cheese Festival. Dit klinkt toch als één van de meest gezellige festivals die er zijn? Van 4 tot en met 26 maart kun je als kaasliefhebber je hart ophalen tijdens de kaasproeverijen die in het gebied worden georganiseerd. Schuif aan in verschillende skihutten van Val di Fassa, Val di Fiemme en San Martino di Castrozza. De lokale kazen worden gecombineerd met heerlijke Trentino wijnen, bubbels, het karakteristieke lokale bier en frisse appels. Echt genieten dus.

Activiteiten Trentino
Credits: Trentino Marketing

Trentino ski sunrise

Voor de vroege vogels onder ons hebben we nog een leuke activiteit in Trentino voor je in petto. Tot 17 maart is het namelijk mogelijk om extra vroeg uit de veren te gaan om tijdens de zonsopgang te genieten van de lege pistes tijdens de Trentino Ski Sunrise. En het houdt niet op bij het skiën. Je wordt namelijk ook beloond met een heelijk ontbijt van traditionele specialiteiten. Na het lekkere ontbijt kun je in alle rust genieten van de afdaling met een prachtig uitzicht over de bergen van Trentino.

Trentino activiteiten sunrise
Credits: Trentino Marketing

BergenDolomietenEuropaItaliëNatuurgebiedenTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.