Amerikaanse steden hebben nu de schoonste lucht ter wereld

door


Enige tijd geleden zagen we dat tijdens de Corona-tijden de natuur zich herstelde. Zo zagen we dolfijnen bij Sicilië, heldere wateren in Venetië en werd de luchtkwaliteit een stuk minder slecht. En dankzij het thuiswerk-tijdperk blijkt het nu zo te zijn dat de grootste Amerikaanse steden zomaar de schoonste lucht ter wereld hebben. Wie had dat gedacht.

Steden met de schoonste lucht ter wereld

Normaliter scoren afgelegen en niet-industriële steden en plaatsen erg goed met de luchtkwaliteit. Plekken en steden waar je bijvoorbeeld het Noorderlicht kan zien zoals Lapland, IJsland, Alaska en Noord-Canada doen het vrij goed als het gaat om plekken met de schoonste lucht ter wereld. Eveneens zien we eilanden zoals Hawaii goed scoren. Toch zien we nu ineens een heel ander beeld dankzij de Corona-maatregelen.

Grootste steden van Amerika

De luchtkwaliteit verandert van minuut tot minuut, maar je had wellicht niet verwacht dat de grootste Amerikaanse steden momenteel de schoonste lucht ter wereld hebben. Volgens de live luchtkwaliteit check van IQ Air zien we een bijzondere lijst. Op de eerste plaats staat Los Angeles. De top 10 wordt compleet gemaakt door Amerikaanse steden zoals San Francisco, Salt Lake City en Denver. Eveneens opmerkelijk is dat het Russische Moskou op de vierde plek staat.

steden schoonste lucht ter wereld Hollywood

Luchtkwaliteit in de Nederlandse steden

Hoe doet Nederland het dan? In de top 100 lijst met schoonste steden op de wereld zien we Amsterdam op plek 50 en Rotterdam op 42.

Slechtste luchtkwaliteit ter wereld

Als we nu gaan kijken naar waar de luchtkwaliteit het minst goed is, komen we op Chiang Mai, Shenyang, Beijing, Chendu en Yangon die de top 5 vullen. Opmerkelijk is dat Krakow en Milaan ook in de top 10 van slechtste luchtkwaliteit in de wereld staan.

Actuele luchtkwaliteit

Zoals eerder aangegeven verandert de luchtkwaliteit van moment tot moment. Het ligt uiteraard aan dag en nacht en nu ook aan de corona maatregelen. Wil je zien hoe de huidige stand van zaken is? Check dan zeker IQair en Waqi.info. Liever iets dichterbij huis? Dan hebben we de website van het RIVM en Atlas Leefomgeving.

Golden Gate schone lucht Corona

NieuwsNoord-AmerikaTheOutdoors.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.