Ontdek avontuurlijk Costa Rica

door

Na vele wandelschoenen op de Nederlandse wandelroutes te hebben versleten is eventjes wegdromen naar een hike locatie in het buitenland niet verkeerd. Avontuurlijk Costa Rica staat op de must visit lijst van vele avonturiers mede door de ongerepte natuur, fascinerende wilde dieren, prachtige gebergtes en vulkanen, en uiteraard ook de kilometerslange kustlijn waar je heerlijk kunt zwemmen of surfen. Dit kleine Midden-Amerikaanse landje biedt routes en trails voor elk type wandelaar. Wij zetten alvast een aantal mooie gebieden op een rijtje. Ook geven we een paar tips voor iets avontuurlijkere outdoor activiteiten.

Uitzicht La Fortuna-avontuurlijk Costa Rica

Cordillera de Talamanca en de top van Costa Rica

Te midden van het prachtige Costa Rica ligt Cordillera de Talamanca, een gebergte in het grensgebied tussen Costa Rica en Panama. Hier vind je de Cerro Chirripó, met 3.819 meter is dit de hoogste berg van Costa Rica. Behalve een uitdagende wandeling, wil je hier vooral naartoe voor de overweldigende natuur, eindeloze watervallen en diepe valleien. Van december tot en met maart is het droogseizoen en daarom de beste tijd om de Cordillera Talamanca te beklimmen.

De Cerro Chirripó is een tocht die op iedereens to do-lijstje zou moeten staan. De trail naar de top van de berg is geschikt voor ervaren wandelaars en is ongeveer 20km. Je start in het bergdorpje San Gerardo de Rivas en bent 1-3 dagen onderweg, afhankelijk van je niveau. Gelukkig zijn er genoeg authentieke accommodaties onderweg, of spendeer heel avontuurlijk een nacht onder de sterrenhemel van Costa Rica. Dat is toch de droom van iedere fervente wandelaar?

Uitzicht over de bergen van avontuurlijk Costa Rica

Avontuurlijk Guanacaste

Natuurlijk is wandelen en mountainbiken in Costa Rica the way to go, maar er zijn ook enorm veel andere avontuurlijke activiteiten die je wilt meemaken. Wild water raften op de Tenorio rivier bijvoorbeeld of al tokkelend de jungle door in Rincon de la Vieja.

Een activiteit die je adrenaline in ieder geval laat pompen is een side-by-side buggy tour. Zo kun je met Tico Tours de regio Guanacaste in het noorden van Costa Rica ontdekken. Met de buggy race je langs stromende rivieren, ruige bergpaden en langs de meest bijzondere vergezichten. Onderweg is er tijd voor foto’s en een frisse duik in de Stille Oceaan. Sign us up!

Tico tours side-by-side buggy

Goed voorbereid op pad

Haal het meeste uit je reis in avontuurlijk Costa Rica en zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Dit betekent niet alleen dat je de juiste uitrusting meeneemt, maar ook van tevoren checkt of je een vergunning nodig hebt. Zo heb je voor sommige gedeeltes van de Cordillera de Talamanca, zoals het Chirripó National Park een vergunning nodig om deze te beklimmen. Dit is gemakkelijk en snel online te regelen.

BikingCosta RicaHikingMidden- en Zuid-AmerikaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.