Donaubergland / Danube valley © Jana Zieseniß, sonne-wolken.de

Baden-Württemberg is een bijzonder stukje Duitsland | Beyond The Camera #26

door


Deze week staat de Beyond the Camera in het teken van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg (Ba-Wu). Deze deelstaat heeft veel te bieden. Van mooie natuur tot culturele uitjes. Geniet deze week van deze verzameling foto’s en laat je inspireren.

Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij in onze rubriek op vrijdag de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Klik hier voor de eerdere edities van Beyond the Camera.
Danube © Jana Zieseniß, sonne-wolken.de

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg, afgekort BaWu, is een deelstaat in het zuidwesten van Duitsland. Het inwoneraantal stond in 2018 op ca. 11.000.000 inwoners. Het zuiden van de deelstaat grenst aan Zwitserland en het Bodenmeer. In het westen grenst het aan Frankrijk. Verder grenst het in het noorden aan andere Duitse deelstaten, waaronder Rijnland-Palts en Hessen. Met in het oosten aan de Duitse deelstaat Beieren. De Rijn vormt de de west- en zuidgrens. De hoofdstad van deze deelstaat is Stuttgart en ligt aan de rivier de Neckar. Een zijrivier van de Rijn.

© TMBW / Duepper

Stuttgart

Stuttgart is met een inwoneraantal van ca. 600.000 de zesde grootste stad van Duitsland. De stad staat bekend om haar industrie. Automerken zoals Mercedes-Benz en Porsche zijn er gevestigd, maar ook het elektronica- en autotoeleveranciersbedrijf Bosch heeft er zijn bakermat. Daarnaast is Stuttgart van belang als cultureel centrum en als sportstad. Verder is het de geboortestad van de filosofen Georg Hegel en Max Horkheimer, de politicus Richard von Weizsäcker en de regisseur Roland Emmerich. Stuttgart en omgeving heeft een breed cultureel aanbod. Het Staatstheater biedt van alles, zoals opera, ballet en toneel. Daarbij is dit theater wereldwijd één van de grootste organisaties die deze drie kunsten combineert. Ook telt de stad veel grote en kleine musea.

Stuttgart
© Stuttgart Marketing GmbH, Werner Dieterich

Zwarte Woud

In het zuidwesten van BaWu ligt het Schwarzwald, ofwel het Zwarte Woud. Dit is één van de populairste toeristenbestemmingen in Duitsland. Daarnaast wordt een klein deel in het noorden beschermd als Nationaal Park Schwarzwald. Het is een dichtbebost en heuvelachtig gebied. Bovendien is het gebied verwant aan de Vogezen, omdat dit aan de Franse kant van de Rijn ligt. De Feldberg is met een hoogte van 1.493 het hoogste punt.

Photo by Ruben Hanssen on Unsplash

Schwäbische Alb

Van het zuiden naar het noordoosten ligt de Schwäbische Alb. Dit is een middelgebergte dat varieert tussen de 600 en 1.000 meter hoog. Op het gebied van cultuur heeft dit gebied veel te bieden. Zo zijn er talrijke kastelen en kloosters. Verder zijn er veel dorpen met leuke en interessante musea die de plaatselijke geschiedenis vertellen. Daarnaast zijn er ook grotten te vinden die je kan bezoeken. Wandelliefhebbers kunnen zich ook uitleven op veel goed gemarkeerde wandelpaden. Deze zijn onder te verdelen in afstandswandelpaden en rondwandelpaden. Tot slot kan je in dit gebied ook op wintersport. Skihellingen en langlaufloipes zijn aanwezig in dit gebergte.

Baden-Wuerttemberg, Schwaebische Alb Foto: © TMBW/Gregor Lengler
Schwäbische Alb header
Foto: Schwäbische Alb Tourismus, Fotograf: Alex Schnurer
Photo by Benni Asal / Unsplash
Baden-Württemberg
© Tourismus GmbH Nördlicher Schwarzwald
Baden-Württemberg
Winter in the Black Forest © TMBW, Mende
Schussenried Monastery © Christiane Würtenberger/CMR
Black Forest © TMBW, Mende
Black Forest © TMBW, Mende
Lake Federsee © TMBW, Dietmar Denger
Neckar valley near Stuttgart © Udo Bernhart
Baden-Württemberg wijn
Baden wine region  TMBW, Mende
Donaubergland Baden-Württemberg
Beuron Monastery © Jana Zieseniß / sonne-wolken.de, Julia Lassner / globusliebe.com

DuitslandEuropaInspiratieTheOutdoors.nlZwarte Woud

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.