Credits: Alex Vasey - Unsplash

In België vind je schoonheid dichtbij huis | Beyond The Camera #30

door

Het land van de frieten. Het land van de chocolade. Het land van Manneke Pis. Alle frietliefhebbers, chocoladeliefhebbers en eigenlijk elke andere Nederlander kent België wel. Veel mensen zijn hier dan ook al ooit geweest. Maar wist je dat België je nog veel meer te bieden heeft dan heerlijk eten en een grappig, plassend mannetje? Wij laten je in deze editie van Beyond The Camera de schoonheid van België zien.

De geografie van België

België bestaat uit twee delen; het laagland en het plateau van de Ardennen. Het laagland behoort tot de kustvlakte van de Noordzee in het noorden en het plateau van de Ardennen vind je in het zuiden. Dit laat al voor een deel de variatie van het Belgische landschap zien. Het land heeft een kustlijn van 66,6 kilometer. Wanneer de uitstulping van de haven van Zeebrugge erbij wordt geteld komt het uit op maar liefst 72,3 kilometer. Je vindt in België dus laagland, bergen, heuvels en zee.

België heeft een bevolkingsdichtheid van 376 inwoners per vierkante kilometer. Hierdoor behoren ze tot de meest dichtbevolkte landen van Europa. België heeft een landoppervlakte van 30.528 vierkante kilometer, waardoor het land een kwart kleiner is dan Nederland. Het feit dat het een klein land is hoeft niet te betekenen dat het weinig mooie pareltjes heeft.

België
Credits: Milan de Clercq – Unsplash

De prachtige natuur

Bossen bedekken maar liefst 21,4% van het Belgische oppervlak. Deze bossen vind je vooral in Wallonië. Dit is het Franstalige deel van België. In Vlaanderen, het Nederlandstalige deel van België, vind je vooral landbouwzones en bossen in de Kempen. Een aantal belangrijke bossen in het Belgische Brabant zijn het Hallerbos, Het Zoniënwoud bij Brussel, het Heverleebos en het Meerdaalwoud bij Leuven.

In de Ardennen vind je natuurlijk ook veel natuur. Een derde van de oppervlakte van Wallonië is bebost en dat oppervlak wordt steeds groter. De bomen die er groeien zijn voornamelijk dennenbomen. Wanneer je echt een ongerept stukje natuur wil zien, kun je het beste naar de Hoge Venen gaan. Door het klimaat, de vele neerslag en de lange winters komen daar zeldzame plantensoorten voor. De flora en fauna in de Hoge Venen worden helaas bedreigd door de opwarming van de aarde.

In de rest van het artikel laten we je de mooiste foto’s zien van ons zuidelijke buurland:

Credits: Thomas Bormans – Unsplash
België
Credits: Alex Vasey – Unsplash
België
Credits: Fotografierende – Unsplash
België
Credits: Juliana – Unsplash
België
Credits: Jonas Denil – Unsplash
Credits: Marius Badstuber – Unsplash
Credits: Scott Evans – Unsplash
België
Credits: Maarten Reinders – Unsplash
Credits: Tamar Gogua – Unsplash
Credits: Thomas Konings – Unsplash
ArdennenBelgiëEuropaInspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.