Dit zijn de beste restaurants van Les Menuires in Frankrijk

door

De drie beste restaurants van Les Menuires drukken zich niet uit in sterren, maar in originaliteit. In tegenstelling tot alle andere dorpen in Les Trois Vallées draait het wintersporten in Les Menuires namelijk niet om luxe en torenhoge prijzen, maar juist om betaalbare en toegankelijke belevingen. Dat zie je ook terug in het restaurantaanbod. Geen chique bedoelingen, maar juist bijzondere concepten. Wij verzamelden de drie tofsten voor je.

Les Yourt de Belleville

Een van de beste restaurants van Les Menuires is Les Yourt de Belleville. Ofwel, eten in een yurt. De beleving begint al vanaf de eerste minuut. Je wordt namelijk op het centrale plein van het dorp opgehaald door een sneeuwscooter. Deze brengt je naar twee super cosy yurts onderaan de piste. Hier word je opgewacht door hond Yuka en haar baasjes. Voor 35 euro serveren ze je een driegangdiner. Je krijgt diverse hapjes als voorgerecht, keuze uit een paar hoofdgerechten en een lekker taartje als dessert. Zorg dat je op tijd reserveert! (Min. 2 weken vooraf.)

Chalet du Sunny

Nummer twee op het lijstje van beste restaurants van Les Menuires is Chalet du Sunny. Ook voor dit restaurant word je opgepikt door een bijzonder voertuig. Dit keer is het de pistenbully. Aan het begin van de avond word je in de groomer naar de top van de berg gereden. Daar geniet je eerst van de mooie view over de bergen en, met een beetje geluk, van een fenomenale zonsondergang. Vervolgens strijk je neer in de warme, gezellige berghut voor een portie typisch Franse kaasfondue. Deze belevenis kost je 75 euro, inclusief spectaculaire ritten en een driegangendiner.

Dineren in een gondel

Een aantal jaar geleden is een van de gondels in Les Menuires vervangen door een nieuwere variant. De oude gondels zijn niet weggegooid. Ze zijn voor een prikkie verkocht aan allerlei horecagelegenheden over de hele wereld. Ook in Les Menuires vind je er een hoop terug. Als omkleedhokje bij een hottub, als mini casino en als privé tafels in restaurants. Die laatste vind je bijvoorbeeld bij de restaurants van Marmite au Bruyeres en Le Comptoir. In de super knusse cabines is plaats voor maximaal vier personen. Kies je gezelschap dus wisely. Succes gegarandeerd.

AlpenBergenEuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.