De Big Twenty-five van Zuid-Afrika | Beyond the camera #15

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. De Big Twenty-five van Zuid-Afrika. Vorige edities: , Canada, CuraçaoMount EverestIJslandIerlandSchotlandGroenlandZuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet WaddengebiedZweden en Patagonië

In deze editie van Beyond The Camera stappen we in de safari-jeep en reizen door het mooie Zuid-Afrika! Laat je meenemen door dit prachtige land met deze (Big) 25 foto’s.

Zuid-Afrika / Suid-Afrika

Zuid-Afrika is het zuidelijkste puntje van het continent Afrika. Met zijn bijna 57 miljoen inwoners (56.463.616 om precies te zijn) staat het op plaats zes van meest bevolkte landen van Afrika. In dit land bestaan er 11 officiële talen. Het duurt dus even voordat je ze allemaal kent. De twee bekendste zijn het Engels en het Afrikaans. Het Afrikaans lijkt een beetje op het Nederlands, alleen worden sommige woorden iets anders geschreven en uitgesproken. Kijk maar naar de titel. Zuid-Afrika heeft een rijke geschiedenis. Een uniek stukje in die geschiedenis, is de eerste zwarte president Nelson Mandela. Hij werd na het afschaffen van de apartheid in 1990, verkozen tot president van Zuid-Afrika in 1994. Hij wordt in Zuid-Afrika beschouwt als “Vader des Vadersland”.

Ongerepte natuur en de Big Five

Zuid-Afrika staat bekend om de prachtige natuur en natuurlijk de wilde dieren. Iedereen kent ze wel, het luipaard, de leeuw, de olifant, de neushoorn en de buffel. Oftewel, de Big Five. Deze dieren zijn te spotten in de gigantische natuurreservaten van Zuid-Afrika. De reden dat deze tot de Big Five horen, is wat minder leuk. Het was vroeger bij jagers erg populair om op één van deze vijf dieren te schieten. Dit zijn namelijk de dieren waar het moeilijkste op te jagen is. Tegenwoordig wordt er ook nog op de dieren geschoten, maar dan met een camera. Gelukkig. Verder zijn de natuur en de landschappen van Zuid-Afrika zó divers, dat je niet uitgekeken raakt!

Van warm naar koud en van koud naar warm

De seizoenen in Zuid-Afrika lopen precies tegenovergesteld als de seizoenen die wij in Nederland hebben. Als het hier namelijk hoog zomer is, is het daar hartje winter. Als wij hier genieten van de sneeuw, genieten zij op het strand in de zon. Dus mocht je van alleen maar zon houden, is dit een goede optie om je seizoenen mee af te wisselen. Of andersom natuurlijk.

Zuid-Afrika Uitzicht
Photo by KYLE CUT MEDIA on Unsplash
Zuid-Afrika Giraffe
Photo by Tobin Rogers on Unsplash
Zuid-Afrika Kaapstad
Photo by Dieter Wolf on Unsplash
Zuid-Afrika Landschap zonsondergang
Photo by Hu Chen on Unsplash
Zuid-Afrika Tafelberg
Photo by Thomas Bennie on Unsplash
Zuid-Afrika  Bo-Kaap
Foto door Arthur Brognoli via Pexels
Zuid-Afrika Kaap de Goede Hoop
Photo by Victor Smits on Unsplash
Zuid-Afrika gebouw Waterfront
Photo by Miguel Martins on Unsplash
Zuid-Afrika Zebra
Photo by Nadine Venter on Unsplash
Zuid-Afrika Olifanten
Photo by Amy Lewis on Unsplash
Zuid-Afrika Nelson Mandela
Photo by Ashim D’Silva on Unsplash
Zuid-Afrika Pinguin
Photo by Lisa Moyneur on Unsplash
Zuid-Afrika Neushoorn
Photo by Kevin Folk on Unsplash
Zuid-Afrika Jeep
Photo by Rachel Lees on Unsplash
Zuid-Afrika Safari
Photo by Sebastian Canaves on Unsplash
Zuid-Afrika Uitizicht
Photo by Lina Loos on Unsplash
Zuid-Afrika Durban stadion
Photo by Riaan Myburgh on Unsplash
Zuid-Afrika Uitzicht
Photo by Finding Dan | Dan Grinwis on Unsplash
Zuid-Afrika Kaapstad
Photo by Ian Badenhorst on Unsplash
Zuid-Afrika Struisvogel
Photo by Tom Podmore on Unsplash

AfrikaInspiratieTheOutdoors.nlZuid-Afrika

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.