Boek: 80 duurzame reizen Lonely Planet | Duurzame donderdag

door


Zoals jullie al weten, vinden wij duurzaamheid belangrijk. Duurzaam leven, duurzaam eten, duurzaam ondernemen en duurzaam reizen. Over al deze onderwerpen hebben we al vaker iets geschreven. Dus toen we hoorden van het boek 80 duurzame reizen van Lonely Planet, waren wij meteen enthousiast. Om een geweldige vakantie te hebben, hoef je namelijk helemaal niet te vliegen. Er zijn zoveel duurzame reisroutes te vinden. Wij gaan jullie vandaag alles over dit boek vertellen.

Duurzaam reizen inspiratie

Om het even kort maar krachtig te houden; in dit boek vind je onwijs veel inspiratie m.b.t. duurzaam reizen. Daarom is het ook zo gaaf. Je vind routes over land maar ook routes over zee. Wist je trouwens dat je met het openbaar vervoer in een korte tijd eigenlijk best veel kan zien? Dit boek laat het allemaal zien. En bovendien staan er tal van prachtige foto’s in waardoor het moeilijk is om niet door te willen bladeren.

Duurzame reisroutes in heel Europa

Er zijn volop duurzame reisroutes te vinden. Sommige dicht bij huis en andere wat verder weg. Het boek geeft je onwijs veel tips over het maken van duurzamere keuzes wanneer je je bestemming bereikt hebt. Zoals ik net al schreef, kan je veel met het openbaar vervoer. Je hebt rondom bekende bestemmingen namelijk meer duurzame reismogelijkheden dan je denkt. Neem Londen bijvoorbeeld, hier zijn tal van opties om met het openbaar vervoer op avontuur te gaan en van alles te ontdekken.

Informatie reisroutes

Wist je dat bij iedere reisroute een korte introductie vindt over het soort reis dat je te wachten staan? Zo heb je keuze uit verschillende reizen: kunst en cultuur, natuur of wellness en ontspanning. Ook staat er vermeld waar je het beste de route kunt starten. Alles in het boek is vlot en leuk geschreven. Denk bijvoorbeeld aan stukjes tekst over alle plekken op de route, maar ook informatie over welke bus je waar moet nemen of de hoeveelheid treinen die je per dag kan verwachten. In het boek is alles heel overzichtelijk ingedeeld. Zo vind je bijvoorbeeld bij elke route een kaartje met de aangegeven hoeveelheid reistijd tussen verschillende plaatsen. Als laatste geeft het boek een kort advies over hoe je op een snelle manier terug kan reizen.

Hoe duurzaam is jouw tripje?

In het boek staat bij iedere route aangegeven hoeveel CO2-uitstoot je kan verwachten, hoeveel overnachtingen je ongeveer moet boeken, wat de totale afstand is en hoeveel geld je ongeveer kwijt bent aan vervoerskosten. Je kunt zelf kiezen of je graag een duurzame route van ongeveer één week kiest, of dat je gaat voor een reisroute van langer dan twee weken.

Boek Lonely Planet 80 duurzame reizen kopen

Wij vinden dit een ontzettend gaaf boek. Er staat zoveel inspiratie in dat je spontaan zin krijgt om voor 4 maanden te vertrekken. Mocht jij het ook graag willen kopen dan kan dat door op de button hieronder te klikken.

Duurzaam levenEntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.