Boulder, dé nieuwe dating-app gemaakt voor klimliefhebbers

door

Single klimmers opgelet: de dating-app Boulder is speciaal voor jou ontworpen! Boulder is vergelijkbaar met Tinder of Hinge; gebruikers matchen met elkaar en hebben de mogelijkheid om te chatten. Maar er is een wending. Profielpagina’s zijn gericht op klimmers: gebruikers selecteren hun favoriete klimstijlen, klimniveau en moeten ten minste twee foto’s aanleveren waarbij ze aan het klimmen zijn. Profielen tonen ook niet-klimgerelateerde informatie, zoals de leeftijd, lengte, locatie, politieke overtuigingen en opleidingsniveau van een gebruiker.

Oprichter Boulder-app

Wisam Alhamad, de oprichter van Boulder, kwam op het idee toen hij andere klimmers observeerde in de sportschool. Hij voelde een verlangen onder klimmers om met elkaar te flirten, maar besefte dat de sportschool daar niet per se de beste plek voor was.

Het viel hem op dat klimmers een beetje met elkaar probeerden te flirten. Helaas kwamen ze niet echt ver. In de sportschool kan je iemand toch minder goed benaderen dan op andere plekken. Ook praten is moeilijker, omdat iedereen bezig is en je niemand wilt storen tijdens zijn of haar training.

De klimgemeenschap is volgens hem uniek. Veel klimmers hebben een alternatieve levensstijl. Hij bedacht dat klimmers beter zouden scoren bij andere klimmers, aangezien zij een gedeelde passie hebben. Vandaar dat hij zijn idee heeft uitgewerkt en begon met het maken van een datings-app voor klimfanaten.

boulder app
Photo by Jonathan J. Castellon on Unsplash

Wat vinden gebruikers van de app?

Veel gebruikers van de app vinden het fijn dat je weet dat iedereen klimt. Je hoeft niet zoals bijvoorbeeld bij Tinder door de foto’s te gaan kijken of hij of zij daadwerkelijk een klimmer is.

Wat is er nog meer zo fijn aan de app? Veel klimmers die al een keer op date geweest zijn met niet-klimmers, hebben het weekend waarin ze wilden klimmen moeten opgeven voor een weekend waarin ze op date gingen. Het was dus kiezen tussen óf klimmen óf je romantische leven. Mensen die de app gebruiken geven aan dat zij het fijn vinden om niet te hoeven kiezen. Ze hebben liever een maatje die de passie deelt. Dat is volgens hen veel praktischer en leuker.

date
Photo by Hannah Busing on Unsplash

De app ‘Boulder’ voor Android

Wisam Alhamad is van beroep een iOS-ontwikkelaar. Hij heeft de app dus met veel plezier en passie in elkaar gezet. Afgelopen juni kwam de app voor het eerst tevoorschijn in de app-store. Momenteel werkt Alhamad aan het maken van een Android-app. Hier was veel vraag naar. Ook is hem gevraagd een klim-app voor vrienden te maken. Op die manier kun je gewoon met elkaar afspreken zonder dat je hoeft te daten. Of hij hier ook aan gaat beginnen is nog maar de vraag. Alhamad is bang dat door het maken van een klim-app voor vrienden, het doel van de dating-app verwatert.

Misschien houd je wel niet zo van dating-apps. Ook dat is helemaal prima. Maar ben jij een klimmer en wil je graag een andere single klimmer ontmoeten? Dan is deze app zeker het proberen waard! Of de community in Nederland al zo groot is, is het proberen waard.

boulder android
Photo by Denny Müller on Unsplash

AccessoiresKlimmenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.