Curaçao: het Caribische zomerparadijs in 15 foto’s | Beyond The Camera #13

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van het Caribische en zonnige deel van het Koninkrijk der Nederlanden: Curaçao. Vorige edities: LaplandMount EverestIJslandIerlandSchotlandGroenlandZuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet WaddengebiedZweden en Patagonië.

Deze editie van Beyond The Camera wordt toegewijd aan het prachtige, zomerse deel van de Koninklijke Nederlanden: Curaçao. Verbaas je in deze winterse dagen over het zonnige, zomerse paradijs van het koninkrijk met deze 15 foto’s.

De sterke, maar turbulente band met Nederland

Curaçao werd een Nederlandse kolonie na het faillissement van de WIC (West Indische Compagnie). Na een tijd van slavenhandel werd de slavernij in 1863 dan eindelijk afgeschaft. Bijna een eeuw later, in 1954, verkreeg Curaçao samen met de andere Nederlandse Antillen politieke autonomie.

De Nederlandse invloeden zijn nog te zien in onder andere de architectuur van oude gebouwen. Ondanks het feit dat Curaçao op 10 oktober 2010 een status aparte heeft gekregen, is de band met Nederland nog steeds sterk. Curaçao ligt niet in Europa, maar de inwoners van het eiland bezitten zowel de Nederlandse nationaliteit als het Europese burgerschap.

Het semi-aride klimaat van Curaçao

Ook al behoort Curaçao bij Nederland, het klimaat is ontzettend anders. Curaçao heeft een semi-aride steppeklimaat, dat betekent dat het er warm is en dat er weinig neerslag valt. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31,4 graden Celsius en ’s nachts 25,7 graden Celsius. De temperaturen zijn relatief constant met af en toe kleine verschillen. Véél warmer dan in Nederland dus.

De flora en fauna van Curaçao

In Curaçao vind je voornamelijk cactussen, laag struikgewas en lage bomen. Heel groen qua bossen en bomen is het dus niet. Wel bevinden aloësoorten, agave en verschillende soorten kruiden zich op het eiland, evenals orchideeën.

In het westen van het eiland bevinden zich twee natuurgebieden. Dit zijn het Christoffelpark bij de Sint-Christoffelberg én grenzend hieraan het Nationaal park Shete Boka. In dit gebied kun je zelfs op zoek gaan naar zeeschildpadden!

Als je verder naar de fauna gaat kijken zijn er op het eiland nog veel meer dieren te vinden. Sommigen hiervan zijn: vleermuizen, woelmuizen (kenmerkend voor het eiland), 217 soorten vogels (waaronder de rode flamingo), 350 soorten vissen in het koraalrif én verschillende hagedissen. De grootste hiervan is de groene leguaan.

Werelderfgoed

Veel overblijfselen van het koloniale verleden zijn nog te vinden op Curaçao. Vanwege de aard en de dichtheid van de gebouwen, staan de wijken Punda, Otrobanda, Scharloo en het smal gedeelte van Pietermaai in het historisch centrum van Willemstad (de hoofdstad) op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook zijn gebouwen tot monument verklaard, zoals landhuizen en voormalige plantagehuizen.

curacao
curacao
curacao
curacao
curacao
curacao
curacao
curacao
curacao
curacao
curacao
curacao

InspiratieMidden- en Zuid-AmerikaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.