De 10 best gelezen artikelen over Nederland

door

Het einde van het jaar is in zicht en nog nooit werd Nederland zo goed bezocht door de eigen bevolking. We trokken massaal naar de Nederlandse natuurgebieden. Van de bekende Veluwe tot de minder drukke en minder bekende gebieden. Er werden zelfs natuurgebieden afgesloten afgelopen jaar vanwege extreme drukte. Gelukkig hebben we iedereen kunnen voorzien van prachtige stukjes Nederland. Dit zijn de 10 best gelezen artikelen over Nederland.

De 10 best gelezen artikelen over Nederland

10. Op ontdekking in vijf onbekende en verrassende wandelgebieden in Nederland

In 2020 werd er gezocht op wandelroutes in de buurt, maar juist ook naar onbekende en verrassende gebieden in Nederland. We hadden er vijf op een rijtje gezet.

Maasduinen met hond

9. Het Boswachterspad Kanonsbergroute is de mooiste wandelroute van De Maashorst

In de driehoek Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen ligt het prachtige natuurgebied De Maashorst. We maakten kennis met het boswachterspad de Kanonsbergroute.

Wandelen in de Maashorst

8. Alles over het nationaal park Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is een bekend natuurgebied. Het gebied in Overijssel is alle seizoenen prachtig, maar vooral bekend om de fantastische heide.

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug foto Ronald Jansen 6
Foto Ronald Jansen

7. De mooiste wandelingen rondom Radio Kootwijk

Een van de meest iconische gebouwen van Nederland: Radio Kootwijk. In het hart van de Veluwe gingen we op zoek naar een toffe hike bij Radio Kootwijk.

Radio Kootwijk koffieplek bij fotopunt

6. Op zoek naar een fijne wandeling op Texel? ga naar De Hors

De Hors is een relatief onbekend gebied op Texel. Het zuidelijke puntje van het eiland is een prachtig en divers natuurgebied, waar je de echte rust nog kan vinden. Eindeloze stranden, broedende vogels en prachtige kruipdoor-sluipdoor routes gegarandeerd.

Wandeling Texel

5. De mooiste wandeling van Den Bosch vind je aan de Maas bij de Empelse Waard

Een wandeling vlakbij onze uitvalsbasis en stiekem misschien wel de lievelingsroute van Kaz. Hier heb je absoluut niet het gevoel alsof je bij een stad bent en dankzij de Maas ben je er helemaal tussenuit.

4. De mooiste wandelingen in Kampina

De Kampina is een van de vele prachtige natuurgebieden in Brabant. Tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg vind je een oase van rust. De mooiste zonsopkomst vind je hier.

De Huisvennenroute Kampina header

3. Bijzonder wandelen op Texel doe je bij De Slufter

De Slufter is misschien wel het bekendste natuurgebied van Texel. En met recht, want het is er ongekend mooi. Alle elementen komen hier volledig tot recht. De duinen, de zilte lucht en de zee hebben hier vrij spel. Een absolute aanrader voor als je een bezoekje aan Texel brengt.

2. Rondstruinen in natuurgebied Surae (Boswachterij Dorst)

Dorst, een plek waar de roots van Mechteld liggen. Het Brabantse dorpje staat vooral bekend om het prachtige natuurgebied. Surae (ook wel Boswachterij Dorst) is een absolute must-go wanneer je in de buurt bent.

Surae-Dorst-The Hike
Copyright TheHike.nl

1. De mooiste wandelroutes van Texel

Texel was in trek dit jaar. Gelukkig hebben we de mooiste wandelroutes van Texel uitgestippeld, zodat jij het hele eiland volledig uit kan spelen.

EuropaNederlandNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.