Dit zijn de 10 best gelezen artikelen over Europa

door

Europa was altijd super bereikbaar, maar in 2020 heeft dat waarschijnlijk wel eens anders gevoeld. Wintersporten werden geannuleerd en ook de zomervakantie hing aan een zijden draadje. Nederland werd daarom de perfecte vakantie in 2020. Toch werden de artikelen over Europa ook ontzettend goed gelezen. Voor inspiratie of om in de zomer toch nog even te bezoeken. We zetten de 10 best gelezen artikelen in 2020 over Europa voor je op een rijtje.

De 10 best gelezen artikelen over Europa

10. De wandelroute Sentiero Dei Parchi verbindt alle 25 Italiaanse nationale parken

Italië liefhebbers en wandelaars opgelet; dit wordt de mooiste en langste Italiaanse wandelroute. En niet zomaar een, want de trail verbindt alle 25 nationale parken met elkaar. Heb je de komende tijd nog wat tijd over?

Sentiero dei Parchi berghut

9. Met deze hike bekijk je Tre Cime Di Lavaredo van hun beste kant

De Tre Cime Di Lavaredo ofwel Drei Zinnen is het boegbeeld van de Dolomieten. Deze plek moet je absoluut een keer bezocht hebben in jouw leven!

wandeling Tre Cime di Lavaredo Drei Zinnen

8. Zeven prachtige hikeroutes in Europa

Europa kent gigantisch veel mooie hikes. We hebben er zeven opgesomd die je sowieso een keer gedaan moet hebben.

Punta Larici Trentino Gardameer

7. Is Sentier de l’imbut de mooiste hike in Gorges Du Verdon?!

Stel je de Grand Canyon voor. Maar dan in Europa. De Gorges Du Verdon is werkelijk waar een fantastisch natuurspektakel en hoort op jouw bucketlist. Voor de mooiste views doe je de hike over de Sentier de l’imbut.

mooiste hike in Gorges du Verdon

6. De Lee trail laat je kennis maken met hiken in het prachtige Luxemburg

Ben jij nog niet bekend met de Belgische Ardennen en Luxemburg? Dan is de Lee- of de Escapardenne trail een absolute aanrader. Deze meerdaagse hike is het neusje van de zalm.

Lee Trail Header

5. Gorges Du Loup: de mooiste kloof in het Luxemburgse Müllerthal

Luxemburg is zo’n land dat op steenworp afstand ligt en fantastische natuur heeft. Een absolute aanrader is de Gorges Du Loup (Wolfsschlucht). De diepe kloof is een zeer toffe hike die absoluut op jouw lijstje hoort te staan.

4. Het Zwarte Woud is terug van (Corona) weggeweest

Het Zwarte Woud is een fantastische plek voor de outdoorenthousiast. Niet al te ver rijden en toch een volledige andere sfeer. We gingen op roadtrip naar het Zwarte woud en gaven je alle tips over het gebied.

Zwarte Woud in Duitsland

3. Dit zijn de 12 langeafstand wandelingen van Europa

Langeafstand wandelingen (LAW) zijn nog nooit zo populair geweest. Lekker alleen of met een buddy een lange tocht maken. Naast mooie tochten in Nederland, heeft Europa ook fantastische LAW’s. We somden de 12 officiële e-routes voor je op.

2. Sy; een verborgen avontuur in de Ardennen

De Ardennen zijn altijd in trek bij Nederlanders. Lekker hiken, mountainbiken, klimmen, kanoën en noem het maar op. En juist in 2020 was de Ardennen nog meer in trek.

The Hike-avontuur in de ardennen

1. Zes verrassende hikes in Duitsland

Duitsland was in 2020 super in trek. Het was lekker dichtbij en stiekem ook nog redelijk onontdekt. De regio’s Noordrijn Westfalen, Baden Württemberg, het Zwarte Woud en Allgau werden goed bezocht. Niet gek ook, want het is niet heel ver reizen en het is er ook prachtig.

Nordrhein Westfalen Externsteine
Externsteine van bovenaf gezien in het Teutoburger Wald © Max Fischer – @iamarux

EuropaNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel