Photo by Fynn schmidt on Unsplash

Egypte; land van de piramides van Gizeh en nog veel meer!

door


Als we Egypte zeggen, denk je waarschijnlijk al snel aan de farao’s. En dat is deels ook waar het land om bekend staat. Maar het land kan je zoveel meer bieden dan jij waarschijnlijk denkt. Want ook voor ons als avonturiers is er genoeg te doen. Zo kan je er heel goed een prachtige duik maken, waterskiën en surfen. Maar natuurlijk ook de geschiedenis bekijken, zoals in de piramides van Gizeh. Wij hebben voor jou de leukste activiteiten in Egypte.

Het land is meer dan de piramides van Gizeh

Oké, als we eerlijk zijn staat Egypte toch wel het meest bekend om de piramides van Gizeh. Typ Egypte in op Google en de mooiste plaatjes over deze bijzondere plekken komen tevoorschijn. Maar Egypte heeft ook voor de outdoor liefhebber een aardig lijstje must-do’s. Wij vertellen je graag welke.

Ga surfen en kitesurfen in Marsa Alam en Hamata

Hamata is voor de beginnende en professionele surfer ideaal om naartoe te gaan. Op deze plek kan je in het water lopen, waardoor je makkelijk opstapt. Mocht je wat meer wind zoeken, als je bijvoorbeeld wilt gaan kitesurfen, dan kan je naar Marsa Alam. Hier waait de wind namelijk constant. We kunnen Egypte dus wel benoemen tot top plek om te gaan surfen en kitesurfen. Helderblauw water, goede golven en een mooi uitzicht.

Zee Marsa Alam
Photo by Youhana Nassif on Unsplash

Skiën op het water

Als je je liefde voor wintersporten ook graag in Egypte wilt voelen, kan je gaan waterskiën in het Sliders Cable Park. Dit is een nieuw gebouwd pand waar je je heel goed kunt vermaken op de ski’s, maar dan op het water. Neem wat lessen wakeboarden of show gewoon meteen al je waterski-skills.

Ga zandboarden door de woestijn

Woestijnen vind je genoeg in Egypte. En hoe leuk is het dan om te gaan sandboarden? Ruil je snowboard in voor een houten plank en roetsj van de zandduinen af. Je hebt verschillende plekken waar dit kan, zoals de Egyptian Great Sand Sea bij Siwa, Sinai peninsula bij Shawm El-Sheik of de duinen van Nubian desert bij rivier de Nijl. Dit is zeker een once-in-a-lifetime momentje, dus zorg dat je die pakt!

Piramides van Gizeh
Credits: Andrea Leopardi

Sla een balletje in El Gouna

Terug naar een sport op het land, golf. Egypte heeft een aantal banen voor je in de aanbieding. Een daarvan is El Gouna, een golfbaan die op een eiland ligt omring door lagunes. Een tweede golfbaan geeft je een adembenemend uitzicht op de Rode Zee en de bergen.

Duik in de onderwaterwereld

Misschien wel het hoogtepunt als je op vakantie bent in Egypte. Of eigenlijk moeten we zeggen dieptepunt. Duiken en snorkelen is hier zeker een must-do activiteit. De geweldige koraalriffen en duikfaciliteiten maken het een paradijs voor duikers. Maar ook bij de kust kan je het schitterende onderwaterleven van dichterbij meemaken. Pak je snorkelset en ontdek wat er allemaal gaande is onder water.

Duiken Egypte
Photo by Nariman Mesharrafa on Unsplash

Buiten sportactiviteiten ook veel historie te zien

Egypte bestaat niet alleen uit het uitoefenen van watersporten. Je kan hier de meest unieke plekken ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de piramides van Gizeh. Deze piramides behoren tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid. Ze bestaan uit de Piramide van Cheops (Grote Piramide), Piramiden van Chefren en de Piramide van Mykerinos.

Ben je wel geïnteresseerd geraakt in de oudheid van Egypte, dan zou je echt naar het Egyptisch Nationaal Museum moeten gaan. Dit museum opende in 1858 haar deuren. In het museum vind je ruim 136.000 items over de Egyptische oudheid, van grafkisten tot zuilen, beelden en sarcofagen. Wist-je-dat er in Egypte trouwens recent nog een verloren stad is opgegraven?

Een andere mooie plek om naartoe te gaan is El Gouna. Ook wel bekend als ‘Egyptisch Venetië’. Dit komt door de wirwar aan steegjes, koepels en de turquoise lagunes. Mocht je meer van natuur houden, dan is Nationaal Park Wadi El Gemal een aanrader. Dit park, wat ook wel de Vallei van de Kamelen genoemd wordt, is ruim 5.000 vierkante kilometer groot. Het is een veelzijdig gebied, met afwisseling van rotsformaties tot aan helderblauwe wateren. Naast kamelen leven er ook ezels, gazellen en vele verschillende vogelsoorten.

Doe mij maar een vlucht naar Egypte

We snappen dat je nu wel zin hebt om een vlucht te boeken naar dit prachtige land. Want als we het hebben over afwisseling, dan heeft dit land dat zeker. Je kan voor mogelijkheden kijken op FTI vakanties Egypte of er voor jou wat bij zit. Veel plezier!

Oudheid Egypte - Piramides van Gizeh
Photo by Mo Gabrail on Unsplash

ActiviteitAfrikaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.