Kom jij zondag helpen het strand op te ruimen tijdens de Eneco Beach Cleanup?

door

Als outdoor fans houden wij natuurlijk van alle soorten natuur. Bos, heide, bergen en ook strand. Nu de lente weer begint wilt Eneco de natuur graag een handje helpen door met vrijwilligers het strand op te ruimen van al het plastic afval. Dit afval is namelijk een groot probleem voor allerlei soorten wildlife, en dat door al ons plastic gebruik. Wil jij iets goeds doen voor de natuur, dan is nu je kans, doe jij mee 26 maart?

Credit: Stijn Vanderdeelen // STYN.be

Wat is de Eneco beach cleanup?

De Eneco Beach Cleanup is een jaarlijkse opruimactie van de stranden langs de gehele Nederlandse kustlijn, georganiseerd door de Stichting De Noordzee in samenwerking met Eneco. Het doel van de Eneco Beach Cleanup is om het strand en de zee zoveel mogelijk plasticvrij te maken en mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval die in onze oceanen terechtkomt. Jij kunt als vrijwilliger meedoen, en zorgen dat dit jaarlijkse event een succes wordt.

Waar is de Eneco Beach Cleanup?

Dit jaar is de Cleanup op acht verschillende locaties te vinden, waaronder de grootste locatie Scheveningen. Het zal niet alleen maar een afval hunt zijn, er zijn ook workshops, muziek en kunstinstallaties van afval aanwezig. Andere deelnemende locaties zijn Moio (Cadzand), Surf’s Cool! (Scheveningen), Beach Break (Noordwijk), The Spot (Zandvoort), Surfschool Castricum (Castricum), Surfschool Foamball (Texel), Aloha Beachclub (Zuid- Scheveningen), KSN Noordwijk (Noordwijk). Genoeg opties dus, misschien ook wel bij jou in de buurt.

Hoe doe je mee?

Afgelopen jaren deden er veel vrijwilligers mee, wel 7.500. Jij kunt er dit jaar ook een van zijn, en zondag 26 maart meehelpen. Om mee te doen meld je je gratis aan via deze link.

ActiviteitDuurzaam levenEventkalenderTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.