Erawan National Park: hét watervalparadijs in Thailand

door

Als je aan Thailand denkt, dan denk je aan tropische stranden, dichtgegroeide jungles en prachtige wilde dieren. In andere woorden: een heus paradijs waar reiziger elke dag spectaculaire, maar bovenal verrassende plekken weten te ontdekken. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij alvast een echte must-see gevonden die hoe dan ook op je bucketlist thuishoort! Het Erawan National Park zit verstopt in de jungle, op ongeveer een uur rijden van de stad Kanchanaburi. Kijk je ogen uit bij de indrukwekkende watervallen, die bestaan uit maar liefst zeven niveaus. Toe aan verkoeling? Neem dan zeker een duik in een van de natuurlijke baden en kom heerlijk tot rust.

Hiken ten top!

Iedereen kent het bruisende Bangkok en het dynamische stadsleven dat hierbij hoort. Slenteren door kleine straatjes, opzoek naar de mooiste tempels en het lekkerste eten. Hoewel dit een fantastisch begin van een reis naar Thailand is, is het na een paar dagen toch ook wel fijn om de drukte van de stad achter je te laten en de natuur in te duiken voor wat meer rust. De veelzijdigheid van Thailand biedt hier gelukkig meer dan genoeg opties voor, waaronder dus het Erawan National Park.

Naast ontspannen in de natuurlijke baden, kun je hier ook een avontuurlijke hike doen. Wandel via de slingerende paden recht door de natuur en geniet van de prachtige uitzichten op de route langs de watervallen omhoog. De totale klim naar de hoogste waterval is ongeveer anderhalve kilometer en duurt zeker een uur om te voltooien. In dit park geldt hoe hoger je klimt, hoe mooier het wordt. Onderweg passeer je bruggen, rotsen en trappen; stevige schoenen zijn zeker geen overbodige luxe. Eenmaal boven aangekomen kun je in alle rust een welverdiende duik nemen, waarna je weer helemaal fit aan de afdaling kan beginnen.

Erawan National Park waterval

Als een vis in het water

Vind je het iets te ambitieus om in een keer helemaal naar boven te wandelen? Geen probleem! Tijdens de klim kom je meerdere pools tegen. Ook op de lagere niveaus kun je genieten van het water en van een verkoelende douche onder de kletterende stroom water uit de waterval. Je vermaakt je hier zonder problemen de hele dag met alles wat deze tropische jungle te bieden heeft. Het blauwe water is zo helder dat vissen met het blote oog te zien zijn. En wie vanuit één van de baden de bossen inkijkt, weet misschien wel kleine apen of tropische vogels te spotten. Opzoek naar meer actie? Roetsj dan van de natuurlijke glijbanen af die zijn ontstaan door de snelheid van het water en de gladde rotsen.

watervalparadijs in Thailand

Hét hoogtepunt van Kanchanaburi

Het Erawan National Park is een compacte jungle met slingerende wandelpaden dat voor 78% bestaat het park uit dichte bebossing. Ook buiten de watervallen om, kun je hier prachtig wandelen met zicht op vele tropische vogelsoorten zoals neushoornvogels, spechten en kleurrijke parkieten. Aan flora en fauna geen gebrek hier! Met een beetje geluk bestaat er zelfs een kans om tijgers, olifanten, wilde zwijnen en gibbons tegen te komen. Met een totaal oppervlakte van 550 vierkante meter, vormt het park hét groene hoogtepunt van de provincie Kanchanaburi. Het is niet voor niets dat we deze watervallen ook in ons overzicht van de mooiste watervallen ter wereld hebben gezet.

Erawan National Park vogels

AziëNatuurgebiedenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.