De European Outdoor Film Tour 2021 is back

door

Helaas kon het vorig jaar wegens corona niet doorgaan, maar dit jaar is het dan eigenlijk weer zover! Europa’s meest gerenommeerde Outdoor-Filmfestival gaat van start: European Outdoor Film Tour (EOFT). Bereid je voor op 2,5 uur vol onvergetelijke outdoor films vol emoties, meeslepende avonturen en geweldige hoofdrolspelers. De première vindt plaats op 12 oktober 2021 in München. Vanaf dan toert de European Outdoor Film Tour door meer dan 20 landen over de hele wereld, waaronder ook Nederland (18 okt t/m 3 nov). Dit is wat je kunt verwachten.

European Outdoor Film Tour

European Outdoor Film Tour 2021

De EOFT viert in 2021 haar 20-jarige jubileum. De beste atleten en avonturiers spelen een rol in de gepresenteerde films. Je krijgt zo de meest unieke avontuur- en buitenfilms van het jaar te zien. Hieronder geven wij jou een kleine sneak-peak van de toffe films die jou dit jaar te wachten staan.

I am North – Caro North

In deze film volgen we Caro North naar de ijzige hoogtes van Zwitserland. Met een passie voor rotsen, bergen en grote hoogtes, is dit de plek waar zij zich het meeste thuis voelt. Op jonge leeftijd waagde zij zich al aan de Aconcagua in Argentinië. Die berg is 6.961 meter hoog. Daarmee is het de hoogste berg van het Amerikaanse continent. In haar geboorteland heeft ze ervaring als berggids opgedaan. Haar ervaring samen met haar vele expedities in Alaska, de Himalaya, Iran en Patagonië hebben de jonge alpinist gevormd tot wie ze nu is.

European Outdoor Film Tour 2021
EOFT 2021 – Caro North

Miles ahead – Jonas Deichmann

Jonas Deichmann speelt de hoofdrol in deze film. Problemen? Die kent hij niet. Het enige wat hij kent is doorzettingsvermogen. Na zijn sensationele records over afstanden in Amerika, Eurazie en van de Noordkaap tot Kaapstad, gaat de extreme atleet de grootste uitdaging ooit aan: een triatlon rond de wereld. Weet jij wat een Ironman is? Bij een Ironman zwem je 3,86 km, wielren je daarna 180,2 meter en vervolgens loop je nog eens 42,195 kilometer hard. Een triatlon rond de wereld? Dat staat gelijk aan het voltooien van 120 Ironmans achter elkaar. In deze film volgen we Jonas Deichmann wanneer hij het grootste avontuur van zijn leven aangaat: 450 kilometer zwemmen, 19000 kilometer fietsen en 5000 kilometer hardlopen. Een prestatie die nog niemand eerder heeft volbracht.

EOFT 2021 – Miles Ahead

Climbing Iran – Nasim Eshi

Deze vrouwelijke Iraanse klimmer gaat verder dan de barrières die vrouwen in haar land worden opgelegd. Klimmen is voor haar een doorleefde ervaring. In haar leven heeft ze al zo’n vijftig nieuwe lijnen geopend. De film legt vele barrières vast. Deze zijn zowel fysiek, geografisch, ideologisch, psychologisch als sociaal. Nasim Eshi is vastbesloten haar passie en daarmee de roep van de bergen te volgen.

EOFT 2021 – Climbing Iran

Meer info en tickets European Outdoor Film Tour

Dit is natuurlijk nog maar een kleine sneak-peek van wat je gaat zien tijdens de EOFT. Meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van de European Outdoor Film Tour 2021. De European Outdoor Film Tour is in Nederland te zien van 18 oktober t/m 3 november, op verschillende locaties door het land.

Ben jij een echte waterfan? Dan bestaat er ook nog de Ocean Film Tour. Sinds 24 maart 2021 zijn deze afleveringen te streamen via Outdoor Cinema.

EntertainmentEventkalenderTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.