10 foto’s van het verbluffende Ierland | Beyond The Camera #9

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van Ierland.

Vorige edities: Schotland, Groenland, Zuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet Waddengebied, Zweden en Patagonië

Deze week staat Beyond The Camera in het thema van Ierland. Een land dat bij veel mensen niet bovenaan de Travel List staat. Zonde, want Ierland is een prachtig land dat vol zit met verbluffende natuurlijke wonderen.

Verbluffend Ierland

Ierland is een eiland gelegen naast Groot-Brittannië. Ongeveer twintig procent van het eiland behoort tot Noord-Ierland, dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. De Republiek is redelijk dunbevolkt, er wonen vijf miljoen mensen op 70.000 km². Er is dus veel ruimte voor ongerepte natuur en daar beschikt Ierland dan ook zeker over. De Ierse westkust bestaat grotendeels uit ruige en grillige kliffen. The place to be voor een avontuurlijke hike. Ga bijvoorbeeld op avontuur in de uitgestrekte hoogveengebieden van Connemara, de afgezonderde wildernis van Donegal, de majestueuze kliffen van Moher en de prachtige kalksteen grotten van Keash. Ook zijn er een hoop bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn.

Het eiland van de smaragd

Ierland staat bekend als het land van de groene heuvels, klavertjes, harpen en de leprechaunen. Leprechaunen zijn groene kabouters die vaak worden afgebeeld met een klaver, een regenboog en/of een pot goud. Door het typische groene landschap heeft Ierland de bijnaam ‘eiland van smaragd’ gekregen. Bomen en bossen vind je hier dan ook maar amper.

Waanzinnige foto’s

Het is tijd om deze Ierse natuur met je eigen ogen te bekijken. Voor nu nog even door middel van deze waanzinnige foto’s en wie weet in de toekomst in real life. See it for yourself!

Ierland
Ierland kliffen
Ierland eiland
Ierland stad
Ierland klif
Ierland landschap

EuropaIerlandInspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.