Ongerept Schotland in 15 pracht foto’s | Beyond The Camera #8

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien doormiddel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van Schotland.

Vorige edities: Groenland, Zuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet WaddengebiedZweden en Patagonië

Deze week staan de foto’s in Beyond The Camera in het thema van het welbekende Schotland. Een land waar iedere natuurliefhebber een keer in zijn leven moet zijn geweest. In dit artikel kom je erachter waarom.

Schotland

Schotland is één van de landen die deel uit maakt van het Verenigd Koninkrijk. Het land ligt in het Noordelijke deel van Groot Brittannië en heeft daarnaast maar liefst 790 eilanden. Deze eilanden worden in vier hoofdgroepen onderverdeeld: Shetlandeilanden, Orkney-eilanden, de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden. Bij Schotland denk je wellicht aan stoere mannen in schotse rokken die ieder een doedelzak bespelen. Dat is een stukje traditionele Schotse cultuur die vooral de Highlanders typeert. Dat is niet het enige wat Schotland zo uniek maakt, want ook de prachtige ongerepte natuur die er te vinden is, vind je niet overal.

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden is een streek die in het Noorden van Schotland ligt. Hier vind je de mooiste natuur die Schotland te bieden heeft. Het grootste gedeelte van de Highlands ligt boven de 900 meter in het is er over het algemeen bergachtig. In deze streek liggen de hoogste hoogtes van het Verenigd Koninkrijk. Verder wisselen langgerekte dalen, diepe meren en grillige granieten toppen elkaar af. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit de ultieme plek is om te hiken. De Heilan coo ofwel de Schotse hooglander komt oorspronkelijk uit Schotland en dit indrukwekkende beest zal je ongetwijfeld tegenkomen tijdens je bezoek aan Schotland.

Lees ook: Isle of Skye is dé droom bestemming van Schotland

Prachtige foto’s van Schotland

Ben je er nog niet over uit of Schotland een plekje verdient op jouw Travel List? Bekijk dan de volgende foto’s van Schotland en voor je het weet ben je overtuigd. Kijk en huiver!

Foto's Schotland rots
Foto's Schotland trein
Foto's Schotland landschap
kasteel
Foto's Schotland klif
Foto's Schotland Edinburg
Foto's Schotland waterval
Foto's Schotland meer
meer
Foto's Schotland weg
Foto's Schotland brug
Foto's Schotland hooglander
Autoweg
Bergen
Foto's Schotland luchtfoto

EuropaInspiratieTheOutdoors.nlVerenigd Koninkrijk

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.