Ontdek de Gorges du Tarn met Les Bateliers

door

De Gorges du Tarn is naast Gorges de l’Ardèche en Gorges du Verdon een van de bekendste kloof in Frankrijk. Ben je er nog niet geweest, dan is de Gorges du Tarn zeker een aanrader. Je maakt er kennis met een stuk ongerept en rauw Frankrijk. Wij maakten kennis met de rivier de Tarn en de kloof in een authentiek bootje en schipper, genaamd Les Bateliers.

Gorges du Tarn

De Gorges du Tarn is een grote kloof in de Cevennen. Zoals je verwacht is de kloof gemaakt door de rivier die erdoorheen stroomt. De rivier de Tarn heeft een kloof van ruim 50 kilometer geslepen in het kalksteen. Veelal is de kloof ongeveer twee kilometer breed, maar op diverse plaatsen is de kloof een ruime kilometer. Op enkele plekken is de kloof ruim 500 meter diep. Dat geeft prachtige plaatjes van onderuit en bovenaf. Bovenaf is in tegenstelling tot de meeste andere kloven, niet helemaal boven. De Gorges du Tarn kan je namelijk bewonderen van van ‘halverwege’ de hoogte. De weg is dus niet helemaal bovenaan.

Gorges-Du-Tarn-16

Les Bataliers

Uiteraard kan je de Tarn en de kloof ontdekken met een kajak, kano of je hikeschoenen. De rivier de Tarn kan je ook op een unieke manier afvaren. Les Bataliers de Gorges du Tarn zijn al ruim honderd jaar een kenmerkend teken van de Tarn. Sinds het begin van het toerisme in de Gorges du Tarn vaarden deze schippers de Tarn af. Het was zo het eerste moment om vanuit de boot alle rotsen, de kloof en de stroomversnellingen te zien. Tegenwoordig maken Les Bataliers nog steeds gebruik van de traditionele boten. Het voordeel van een afvaart op deze manier, is dat je veel wordt verteld over de historie en het huidige leven in de Tarn. En ze nemen je mee op een 8 kilometer lange trip die ongeveer een uur duurt.

Omgeving

De omgeving van de Cevennen is er een die sowieso op jouw lijstje moet staan. De Gorges du Tarn is daar toch wel het hoogtepunt van. Naast de kloof, de rivier en de diverse steensoorten, is er een grote diversiteit aan flora en fauna. Zo kan je er alleen al vier soorten gieren tegen komen! De aasgier, monniksgier, vale gier en de lammergier. Je hoeft niet lang te zoeken om er een tegen te komen. De gieren cirkelen als de koningen van de kloof boven de Gorges du Tarn.

Gorges du Tarn

EuropaFrankrijkTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.