Bij Grindelwald First beleef je de tofste bergavonturen

door

De meeste mensen kennen de bergen van bergsporten zoals hiken, mountainbiken en wintersporten. Maar bij het Zwitserse First (spreek uit Fierst) in Grindelwald maak je kennis met next-level bergavontuur. Op de 2166 meter hoge berg word je namelijk getrakteerd op mooie hikingtrails, maar ook op spectaculaire uitzichten en activiteiten.

Jungfrau Grindelwald First lunch uitzicht

Grindelwald First

Vanuit het prachtige dorp Grindelwald heb je een van de mooiste uitzichten op de Eiger Nordwand. Het beklimmen van de Eiger Nordwand staat voor maar weinig mensen echt op de bucketlist, aangezien het wordt gezien als de moeilijkste beklimming van Europa. Gelukkig kan je wel tal van andere outdooractiviteiten doen in de buurt van Grindelwald. Zo is First een absolute must-visit bij Grindelwald.

Bachalpsee op de top van Grindelwald First

Vanuit Grindelwald kan je met de First gondel in drie etappen naar het bergstation. Je kan gewoon lekker blijven zitten in de gondel, dus je hoeft niet van lift naar lift. Stap dus uit waar dat jij eruit wil gaan of waar jouw activiteiten te doen zijn. Indien je naar de Bachalpsee gaat, dan mag je blijven zitten tot het einde. De gondel brengt je naar 2168 meter, waarna je nog ongeveer 100 meter moet stijgen tot 2265 meter. De Bachalpsee is fantastisch om te lunchen of een zonsopkomst of -ondergang te zien. Maar uiteraard kan je er ook omheen wandelen en het meer van alle kanten bekijken.

Grindelwald First Cliff Walk

Eveneens bij het bergstation vind je Grindelwald First Cliff Walk. Deze trail is letterlijk gemaakt op de rand van de berg. Mensen met hoogtevrees kunnen hun hart vasthouden, want ook aan de onderzijde van de Cliff Walk kan je doorheen kijken. Deze zeer unieke en speciale trail zorgt uiteraard voor fantastische plaatjes en een bijzondere ervaring. Zo zie je aan de ene kant de afgrond en verschillende bergen, terwijl je aan de andere kant tegen een berghelling kijkt, zoals je die nog niet eerder hebt gezien.

Mountain karting

Wat ons betreft is mountain karting bij Grindelwald First een absolute to-do. Liefhebbers van bergen, spanning, sensatie en snelheid zullen er ook van houden. Mountain karting is precies zoals je het jezelf zou denken. Het is een soort van sleeën, maar dan niet over sneeuw in de winter. Lekker sturen, remmen en genieten van een mooie rit. De drie kilometer lange track is eigenlijk elke afdaling te kort, zodat je maar al te snel weer omhoog wil gaan om nog een rondje te maken.

First Flyer en First Glider

Vanaf het bergstation kan je letterlijk in de First Flyer stappen. Aan een soort van zipline kan je met vier personen tegelijkertijd naar beneden ‘vliegen’. De ruim 800 meter lange kabel zorgt ervoor dat je tot wel 84 km/h naar beneden vliegt. Indien je liever samen naar beneden vliegt, kan je in de First Glider stappen vanaf een gondelstation lager. Of je doet eerst de Flyer naar beneden en stapt dan in de Glider. In een harnas lig je onder een vogel en word je eerst naar achter getrokken om vervolgens ook met volle snelheid naar beneden te gaan. Adrenalineliefhebbers vinden dit zeker een hoogtepunt!

Jungfrau Grindelwald First Flyer Glider

Nog meer fun bij Grindelwald First

Indien je jouw kinderen ook meeneemt naar Grindelwald First, is er ook een ruim 700 m2 speeltuin bij het gondelstation Bort. De kinderen gaan zich daar prima vermaken, terwijl jij kan ontspannen of misschien nog wel een keer met de mountain karts naar beneden raast. Aan het einde van de dag kan je ervoor kiezen om met de gondel naar beneden te gaan. Of je doet het wandelend of met een step.

Meer informatie en prijzen

Grindelwald First is vrijwel het hele jaar geopend, maar voor verschillende doeleinden. In de winter kan je er heerlijk wintersporten, terwijl je in de zomer dus heel veel outdoor-fun kan hebben. Check voor vertrek of het geopend is en of je jouw activiteiten kan doen, die je graag zou willen doen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er activiteiten gesloten zijn vanwege slecht weer.

ActiviteitAlpenBergenEuropaInspiratieTheOutdoors.nlZwitserland

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.