Review: Helly Hansen Verglas Infinity is de hardshell voor in de bergen

door

De zomer staat alweer bijna voor de deur en dus is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe outdoor jas. De keuze is reuze en welke jas aan jouw wensen voldoet, hangt af van waar je naar op zoek bent. Ben je meer op zoek naar comfort? Of wil je misschien liever een jack die je droogt houdt bij extreem weer? De Helly Hansen Verglas Infinity hardshell heeft het gelukkig allebei.

De Helly Hansen Verglas Infinity is de ideale partner voor in de bergen

Het weer in de bergen kan erg verraderlijk zijn. Waar je het ene moment nog lekker zonder jas in de zon loopt, daalt het volgende moment de temperatuur enorm en loop je in de stromende regen. Je wilt op zulke momenten niet alleen droog blijven. Het is ook belangrijk dat je niet bezweet op de plaats van bestemming aankomt.

Voor zulke gevallen is een hardshell jas de ideale partner. De jas is als het ware een alles-in-één jack voor iedere omstandigheid. Zo houdt de jas je droog bij regen, door het waterafstotende membraan. De meer hoogwaardige hardshell jacks hebben ondanks die waterdichtheid een ademende functie: dit zorgt er dan weer voor dat je onder de meeste omstandigheden niet overmatig gaat zweten in de jas. Daarnaast zijn hardshell jacks erg licht en makkelijk op te vouwen, waardoor ze gemakkelijk in je rugzak passen als je hem even niet nodig hebt. Heb je het toch te koud, dan kan je hem combineren met een softshell, fleece of thermokleding.

De Helly Hansen Verglas Infinity heeft het

Het dragen van een hardshell jas heeft dus zijn voordelen. De Helly Hansen Verglas Infinity is precies zo’n hardshell die aan alle voorwaarden voldoet: hij is lichtgewicht, winddicht, ademend en niet vies van een flinke regenbui.

Deze Hardshell is speciaal gemaakt voor de betere bergavonturen en komt in deze setting dan ook het beste tot zijn recht. Dat zie je in de details. Zo is deze jas klaar voor alle mogelijke weersomstandigheden in de bergen. De zippers onder aan de oksel zorgen voor extra verkoeling als de zon ineens onverwacht gaat schijnen. Mocht het ineens toch weer gaan regenen, dan blijven je haren droog met de uiterst slimme capuchon. Deze heeft een hele handige voorklep, die ervoor zorgt dat zowel haren als gezicht in alle omstandigheden droog blijven.

Ingebouwde Recco detectie in de Helly Hansen Verglas Infinity

Dat deze jas tot de top van de collectie bij Helly Hansen hoort, merk je aan het feit dat deze jas is uitgerust met Recco detectie. De Helly Hansen Verglas Infinity heeft een ingebouwde Recco detector.

Deze detector zorgt ervoor dat je vindbaar wordt voor de hulpdiensten in het geval van een ongeluk. Mocht je in het onwaarschijnlijke geval in moeilijkheden komen in de bergen, dan ben je dankzij deze detectie zo snel mogelijk weer gevonden.

Duurzaam op stap dankzij Lifa Infinity

Het is dus wel duidelijk dat de Helly Hansen Verglas Infinity het een en ander te bieden heeft. Maar hoe zit dat met duurzaamheid? Veel producenten gebruiken voor het waterdicht maken van de jas stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Helly Hansen doet dit niet. De Lifa Infinity technologie zorgt er namelijk voor dat je jas ademt en waterdicht is, zonder het gebruik van chemische middelen. Zo kun je niet alleen veilig, maar ook duurzaam de bergen in trekken.

Dankzij de Lifa Infinity techniek blij je in de Helly Hansen Verglas Infinity op een duurzame manier droog.
Wil jij meer weten over alle soorten jassen en outdoor kleding? Dat kan! Klik hier voor een uitgebreid overzicht van al onze geteste kleding

GearKledingReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.