Hunted into the Wild 2022 winnaars | Interview met Rick en Laura

door


In de wilde natuur moesten Rick en Laura zien te overleven. Als je na 10 dagen het extractiepunt wist te bereiken dan vloog je met een helikopter weg uit het gebied. Maar ondertussen werd je opgejaagd door de hunters. Met een tactisch spel moest je dus uit handen zien te blijven. Rick en Laura hadden hun tactiek goed op orde en vertellen in dit interview ook hoe zij de afgelopen acht weken hebben beleefd. 

Hoe hebben jullie je voorbereid?

Het was natuurlijk lastig om te zeggen hoe het spel zou verlopen. Wij hadden geen referentiekader van voorgaande edities en wisten pas kort voor tijd dat het Bulgarije zou worden. Daarnaast was het lastig in te schatten hoe de hunters te werk zouden gaan. Maar door ons voor te bereiden met een aantal specialisten konden wij ons tactisch voorbereiden. Zij wisten bijvoorbeeld hoe militairen normaal in dit soort situaties op een voortvluchtige jagen. Maar daar hadden wij ook een paar tegenacties voor bedacht. 

Kan je een paar van die tactieken noemen? 

Je moet ze vooral bezig zien te houden door valse sporen te maken. Wij gingen er bijvoorbeeld vanuit dat ze met honden zouden jagen. Een tactiek met honden is dat ze het liefst recht achter een spoor aanlopen. Daarom wil je in grote cirkels rondjes gaan lopen. Maak een stuk of acht rondjes en ga dan ineens weer uit de cirkel. Er zal nu een rookgordijn opgaan voor de hond waardoor het bijna onmogelijk voor hem wordt om het juiste spoor op te pikken. 

Ook hebben we natuurlijk nagedacht over snelle verplaatsingen. Zo liepen wij vooral in de eerste drie uur vaak op een hoog tempo. Dit om ervoor te zorgen dat je uit de eerste lijn bent. De hunters zullen dan een cirkel opzetten met een logisch punt waar de voortvluchtigen kunnen zijn. Je moet dus eigenlijk verder proberen te denken dan de hunters. 

Wil je nog meer van onze tactiek weten? Ik schreef een blog over hoe wij ons tactisch hebben voorbereid op Hunted into the Wild 2022. 

Hoe kijken jullie terug op de spanning? 

Tja, dit is een logisch vervolg van 10 dagen proberen te overleven met je partner. Af en toe is de één moe en als partners voel je jezelf zo vertrouwd dat je daar gewoon op reageert. Dit kan dus af en toe leiden tot wat spanningen. Eerlijk zeggen dat we er dus niet echt van opkeken. Wij hebben uiteindelijk toch onze tactiek weten vol te houden en dag na dag gestreden voor wat we waard waren. 

En eerlijk, hoe cool is het dat we dat gewoon samen hebben gedaan?! De hunters waren de proef en wij hebben ze laten zien waar we toe in staat waren. Zo stonden we uiteindelijk samen naast elkaar vol trots aan de eindstreep. 

Veel mensen vragen zich af of jullie niet samen hadden moeten werken met andere teams, wat vinden jullie hiervan?

Heel eerlijk was dit niet mogelijk. De productie wees ons hier ook op. Je loopt natuurlijk met een cameraman. Wanneer we allemaal ons samen verplaatsten zou het dus een gezellige boel worden plus voor de cameramensen onmogelijk om te filmen zonder in beeld te komen. Ook hadden wij dit niet gewild. Wij hadden een tactisch plan van tevoren en we weten wat we aan elkaar hebben tijdens zo’n tocht. De andere voortvluchtigen hadden wij nog nooit ontmoet. Je weet dus niet wat je aan ze hebt tijdens zo’n vlucht. Daarnaast was het veel meer opgevallen als we ons hadden verplaatst in een groep van 12 mensen in plaats van koppels. 

Hoe waren de reacties op jullie overwinning? 

Die waren echt hartverwarmend. Zo veel lieve en mooie reacties gekregen. Ik wist dat we een lieve achterban hadden, want we krijgen regelmatig leuke berichtjes over het reizen bijvoorbeeld. Maar we hadden niet verwacht dat we van alle kanten zo veel lieve reacties zouden krijgen. 

We zijn ook wel ontzettend blij dat het voorbij is. Om het bijna een jaar lang aan niemand te kunnen vertellen vonden we best wel moeilijk. Maar het was echt geweldig om te zien dat we het uiteindelijk gewoon hebben gehaald en dat al ons werk niet voor niets is geweest. 

Meer weten over Hunted into the Wild 2022 of Rick en Laura?

Ze hebben beiden hun eigen bedrijven. Zo staat Laura bekend als de Online Yoga Juf en heeft Rick vorig jaar Ik Wil Hiken opgestart. Met Ik Wil Hiken gaat hij zelfs richting Bulgarije reizen. Dit wordt een gave Hike- & Survival in de wildernis van Bulgarije. Aankomende donderdag droppen Rick en Laura nog een podcast waarin ze meer inside informatie geven over Hunted into the wild. Maar je kan ook eens kijken naar de blogs die hij al eerder schreef over hun vlucht. Rick heeft ook meerdere artikelen geschreven op The Hike, die de moeite zijn om eens te lezen. 

ReisverhalenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.