Foto: Aurora Village

In deze accommodaties in Finland wil je geen oog dicht doen!

door

Ga je op vakantie naar Finland dan kom je qua knusse accommodaties sowieso flink aan je trekken. De accommodatie van The Lapland Trail is daar een mooi voorbeeld van. Maar wil je nou eens iets anders dan een houten blokhut, dan hebben wij iets voor jou. Wat dacht je van overnachten in een hotelkamer waarbij je vanuit je kingsize bed het noorderlicht kunt bewonderen. Of een een lodge waarbij letterlijk de beren langs je bedrand lopen. Een geluk, er zit een glazen wand tussen, wees maar niet ongerust.

Accommodaties in Finland waar je geen oog dicht zult doen

Wil je deze winter eens niet naar de zon maar genieten van het winterse Finland? Dan hebben we een aantal accommodaties voor je waar je kunt wegdromen onder het noorderlicht of tussen de beren. Als het lukt om te slapen tenminste…

Aurora village

In de plaats Ivalo in het noorden van Lapland vindt je Aurora Village. In dit resort zijn 25 houten kota’s die zijn voorzien van een glazen dak. Zo kun je genieten van het noorderlicht terwijl je in bed ligt. Door de plaatsing van de ramen is privacy gewaarborgd, zonder dat je hoeft in te leveren op jouw uitzicht. De ramen zijn tevens verwarmd waardoor sneeuw er niet op blijft liggen. Zo heb jij altijd het beste uitzicht naar de sterren en het noorderlicht. De kota’s zijn geschikt voor vier personen en beschikken over een douche, toilet, espresso machine en wifi. Niet dat je dit laatste veel zult gebruiken, maar toch handig als je die prachtige plaatjes van het noorderlicht meteen op Instagram wilt zetten.

Arctic TreeHouse Hotel

Wanneer een magazine aandacht besteedt aan je hotel, dan weet je dat het wel snor zit. Dit is bij de Arctic TreeHouse Hotel zeker het geval. Hier staan de hotelkamers op palen waardoor je boven de sneeuw slaapt. De kamers staan op een glooiende helling waardoor je uitzicht hebt op de bossen en het noorderlicht via de ramen die van vloer tot plafond lopen. Hier krijg je Scandinavië zo in je schoot geworpen.

Jávri Lodge

Ga je echt voor rust en ruimte, dan is Jávri Lodge een match! Rust, ruimte, stilte, bossen en gelegen in Saariselkä. Deze lodge ligt aan de rand van een meer in Urho Kekkonen National Park. In dit kleinschalige hotel vind je 13 luxe kamers. Dit hotel behoort tot de meest luxe van Finland. Om de rusten en stilte te bewaren mogen er enkel volwassenen overnachten. In 2017 is het grondig verbouwd met een strak en minimalistisch interieur als resultaat.

Beren spotten vanuit je bed in Wild Taiga

In het gebied tussen Suomussalmi en Kuhmo opereert Wild Taiga. Dit zijn een groot aantal kleinschalige bedrijven die allerlei activiteiten voor toeristen organiseren. Zo ook het spotten van beren vanuit je bed. Dit kan vanuit je eigen luxe hut of vanuit een groot huis. Hierin heb je zelf de keuze.

Kalle’s Inn

Een van de volgende accommodaties in Finland is Kalle’s Inn.  Als je de front row seat zou beschrijven qua hotels. Dan kun je Kalle’s Inn wel naar voren schuiven. Gelegen aan de Botnische Golf biedt de accommodatie uitzicht op duizenden eilanden van de Kvarken archipel. Vanuit de slaapkamer heb je een 180 graden uitzicht over de zee met daarboven de sterrenhemel, voor privacy kun je de lamellen laten zakken.

Northern Lights Ranch

200 kilometer ten noorden van de poolcirkel vlakbij Levi ligt een erg bijzondere locatie. De Northern Lights Ranch heeft 16 moderne vrijstaande blokhutten die ze Sky View Cabins noemen. De slaapkamer is vrijwel geheel door glas omgeven en omdat hier geen lichtvervuiling is, kun je perfect het noorderlicht en de sterrenhemel aanschouwen. Er zijn zelfs Sky View Cabins met een eigen sauna en/of hot tub.

Voor nog meer ultieme accommodaties in Finland kun je terecht op Visit Finland.

AccommodatiesEuropaFinlandScandinaviëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.