Spectaculaire James Bond experience in Sölden

door


Outdoor- en James Bond liefhebbers opgelet. Vanaf 12 juli 2018 is er in Ötztal een blijvende James Bond experience te bezoeken, genaamd 007 Elements. De experience is precies op de plek waar Daniel Craig werd gefilmd voor de film ‘Spectre’. Voel je James Bond tijdens het bezoek aan dit centrum op ruim 3000 meter hoogte.

James Bond experience

Je zou eigenlijk geen betere plek kunnen kiezen voor een James Bond experience. Het prachtige landschap van Ötztal, in combinatie met de bergen en dat allemaal op een hoogte van 3050 meter bovenop de Gailachkogl. Het panorama uitzicht is op heldere dagen bijna eindeloos en kijkt er zo tegen de eeuwige sneeuw en de Dolomieten aan. Je kan er natuurlijk hikend naartoe gaan, maar de James Bond experience begint pas echt als je start met een van de nieuwste moderne gondels in de wereld.

Verstop plaats

Als je het gebouw ziet denk je niet dat daar een grote James Bond experience in zit. Toch zit er ruim 1300 m2 in de berg. En omdat het in de berg zit en op redelijke hoogte, is het aan te raden om iets warms aan te trekken. De architect had het concept bedacht om bij het gebouw geen airconditioning te gebruiken. Alle ruimtes lijken recht uit de films te komen en doet vooral aan als het MI6 hoofdkwartier. Je zou bijna denken dat “M”, “Q” of Moneypenny voorbij komt lopen. De laatste is overigens waar, want de actrice die Moneypenny speelde begeleidt bij de James Bond experience de tours.

007 elements

Natuurlijk mogen de echte James Bond attributen niet ontbreken. Zo loop je langs enkele voertuigen die gebruikt zijn in de films en is ook de gecrashte auto uit Spectre te bewonderen. En uiteraard word je meegenomen langs alle James Bond films. Een echte aanrader waarvan iedereen onder de indruk is. Bijna shaken – not stirred. En natuurlijk drink je aan het einde een Martini of een Espresso. Klaar om verder te hiken in Ötztal en bijvoorbeeld naar de Similaunhütte te gaan.

AlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.