Kappl is een paradijs voor powder-junkies

door

Het is een groot contrast. Op enkele kilometers van het alom bekende Ischgl, is een prachtig wintersportgebied genaamd Kappl. Kappl wordt over het algemeen gezien als een perfecte wintersportbestemming voor gezinnen. Toch is het gebied zoveel meer dan dat. Het is namelijk een perfecte bestemming voor de echte powder-junkies.

Kappl

Kappl is op zich een klein gebied met voornamelijk blauwe en rode pistes. De ruim 40 kilometer aan pistes is daarom inderdaad uitermate geschikt voor gezinnen. In het op het zuiden gelegen zonnige dorp heb je veel sneeuwzekerheid. De hoogste afdaling maak je namelijk vanaf bijna 2700 meter en op deze hoogte is de sneeuw erg goed. Het dorp zelf ligt op 1200 meter, waardoor je ruim 1000 hoogtemeters maakt als je de langste piste van ruim 8 kilometer afdaalt.

Kappl 5

Powder-junkies

Kappl is ondertussen een van de ‘places-to-be’ voor offpiste en freeriders. Je kan namelijk overal van de piste door de poedersneeuw heen razen. Zorg dan uiteraard wel voor een lawinepieper en dat je met een buddy een afdaling maakt. Mocht je nog geen expert zijn in de poedersneeuw, dan kan je diverse freeride cursussen volgen in Kappl. En wil je écht de allereerste sporen in de sneeuw zetten, dan kan je gaan voor de ‘first lines’. Je neemt dan de allereerste gondel naar boven en daalt de berg af voordat de rest de pistes op mag. Uiteraard moet je dan wel vroeg je bed uit.

Après-ski

Na het freeriden zin in iets anders, dan is er een hele vette rodelbaan. De baan is tevens verlicht in de avond, dus kan je je lol op. Toch meer zin in après-ski, dan duik je natuurlijk een bar in. Voor de echte après-ski ga je naar het nabijgelegen Ischgl. Het Ibiza van de Alpen is de place to be voor een hapje eten en een drankje doen. Ischgl is echter een stuk drukker en duurder. Kappl is daardoor een perfect alternatief, waarbij je tijdens het wintersporten af en toe ook gebruik kan maken van de Ischgl faciliteiten.

Kappl 8

AlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.