Ontdek het Afrikaanse Kenia met de trein

door


Staat Afrika op jouw bucketlist? Dan zal Kenia daar waarschijnlijk niet op ontbreken. Je zal er misschien in eerste instantie niet aan gedacht hebben, maar wat dacht je van een bezoek aan Kenia met de trein! Verwacht geen spoorboekje volgens de Nederlandse Spoorwegen, maar ook Kenia heeft uitstekende spoorwegen.

Kenia met de trein

In Kenia kan je gewoon de binnenlandse vluchten overslaan en de trein nemen. Waar je vroeger ‘The Lunatic Express’ nam in Kenia, kan je nu zelfs gebruik maken van hogesnelheidstreinen. Dat klinkt misschien vreemd, maar China heeft flink geld gestoken in de spoorwegen van Kenia. Kenia met de trein is zo gek dus nog niet. Het 350 kilometer lange traject tussen Nairobi en Mombasa is gereed en daar doe je nu maar 4,5 uur over. Doe dat maar eens na met de auto of bus. Extra voordeel is dat je een prachtige treinreis maakt langs afwisselende landschappen en door het Tsavo National Park.

Kenia met de trein

Off the beaten track

Door Kenia met de trein lag misschien nooit zo voor de hand, maar is nu ineens een stuk interessanter. Ook omdat je een stuk duurzamer bezig bent en meer ziet, dan met het vliegtuig. Met tal van mooie tussenstops is de Kenia met de trein misschien wel de mooiste treinreis die je ooit zal maken. Zo sta je dichterbij de lokale bevolking en doe je zelf stops aan die voor Kenianen onbekend zijn. Maak kennis met de Taita Hills bergen en de lokale Keniaanse keuken. En daar ga je nog vaak aan denken als je weer met NS van Utrecht naar Amsterdam reist.

Kenia met de trein 4

Verkeersjungle

Hebben we je toch niet kunnen overtuigen om Kenia met de trein te ontdekken? Je kan uiteraard ook tussen Nairobi en Mombasa met de auto gaan. Volgens Afrikakenner Charlie Witlox is de autoweg tussen die steden een ware verkeersjungle. Zo denkt de lokale Keniaanse bevolking dat die autoweg ook onderdeel is van het Formule 1 seizoen. En terwijl je de bekende Matatu’s vol toeristen inhaalt, wordt je van verschillende kanten wederom gepasseerd. Erg ontspannen kom je tijdens jouw reis dan niet aan.

AfrikaTheOutdoors.nlTreinreizen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.