Veilig op pad met de nieuwe functie van Komoot

door


Wij als outdoorliefhebbers vinden het heerlijk om op pad te gaan. Te gaan fietsen of wandelen, zolang we maar even buiten zijn. Dit doen we dan ook het liefste zonder constant te hoeven melden waar we zijn of hoe het gaat. Helaas denken ze daar thuis weleens anders over. Hier heeft Komoot wat op bedacht. Een nieuwe functie waardoor degene thuis kan zien waar je bent en hoe het gaat, zonder dat te hoeven vragen. Wat houdt dit allemaal in? We leggen het je hier haarfijn uit.

De nieuwe functie van Komoot

Komoot staat bekend als de handige app met routes voor alle outdoor mensen. Bepaal je eigen route, laat je inspireren door anderen of organiseer een route. Het kan allemaal. De missie van Komoot is dan ook het inspireren en toegankelijk maken voor iedereen om geweldige avonturen te beleven. Dit doen ze door constant bezig te zijn hoe het beter en veiliger kan. En daarom komen ze nu met een update.

Komoot Live Tracking

De Live Tracking functie

Komoot wil dat mensen in staat zijn betere ervaring op te doen en meer vertrouwen te hebben in het buitenleven. Met deze nieuwe Live Tracking functie kun je nu je informatie delen. Je kan niet alleen je real-time locatie delen, maar ook een aantal veiligheidsinzichten. Denk aan batterijniveau, de route die ze volgen en de verwachte aankomsttijd. Dit klinkt misschien raar, het precies kunnen zien waar je bent en hoe laat je aankomt, maar in veel gevallen kan het goed helpen. Je hoeft geen berichtje meer te sturen waar je bent en hoe laat je thuis bent. En dat niet alleen. Mocht er namelijk echt iets aan de hand zijn, kunnen anderen het gelijk zien en eventueel hulp inschakelen. Dit geeft misschien toch een veiliger gevoel wanneer iemand op pad gaat.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Voordat je je Live Tracking aan kan zetten, moet je aangeven met wie je dit wilt delen. Je kan hier namelijk bepaalde personen voor uitkiezen. Zo kan alleen iemand die jij wilt dat je volgt, volgen. Op het moment dat je aanzet dat je begint aan een tocht, kunnen ze gaan volgen wat je gaat doen. Dit kan alleen wanneer zij ook daadwerkelijk kijken op de app waar je bent. Dit is om het batterij niveau van je telefoon zo min mogelijk te verminderen. Dus kijken ze thuis op de app, dan is dat het enige moment dat ze kunnen zien waar je bent.

Een extra mogelijkheid

Mocht je iemand kennen waarvan je het eigenlijk niet meer zo fijn vind dat hij/zij alleen op pad gaat, dan heeft Komoot daar ook iets voor. Je kan namelijk instellen dat je bij bepaalde personen een melding krijgt wanneer die persoon naar buiten gaat. Dit geeft je dan automatisch toegang tot de locatie. Zo kan degene genieten van de vrijheid die hij of zij nodig heeft en kan jij in alle rust en vertrouwen eventueel meekijken. Natuurlijk gaat het daarbij wel om een activiteit zoals wandelen en fietsen. (Het is dus niet zo dat je door middel van deze nieuwe functie in de app constant in de gaten wordt gehouden.)

Yay or Nay?

Wat vind jij van deze nieuwe functie? Vind je dit handig of laat je het liever achterwege? En welke functie wil jij nog meer graag toegevoegd zien in de Komoot app? We zijn benieuwd. Laat het ons weten op het Forum.

AccessoiresTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.