Film must see: Land of Maybe

door


Film- en documentaireliefhebbers opgelet! Er is weer een pareltje van een korte film uitgekomen, genaamd Land Of Maybe. In de film nemen drie bekende klimmers je mee naar de ruim 750 meter hoge Kaap Enniberg op de Faeröer-eilanden.

Land of Maybe

In Land of Maybe doen Britse klimmer James Pearson, Amerikaan Cedar Wright en Japanner Yuji Hirayima een poging om de Kaap Enniberg te beklimmen. En dat is niet zomaar een klim, de Faeröer-eilanden staan erom bekend dat het vaak slecht weer is. Regen en harde wind is meer regel dan uitzondering op het eiland. En dat bleek wel; het regende vrijwel de gehele klim naar de top.

Omstandigheden

In de vrijwel onklimbare condities van weer en wind, werd de groep ook aangevallen door een groep papegaaiduikers. De klimmers waren erg onder de indruk van het verhaal van de lokale bevolking. Ze vertelden dat er al honderden jaren boeren verbleven op bijna 700 meter hoogte, om daar de kuddes schapen te houden. Schijnbaar zijn de graasomstandigheden daar zo optimaal voor schapen, dat de boeren het ervoor over hebben om de flinke klim te maken. De klim naar de top was nog niet gemaakt, maar de klimmers hadden nooit verwacht dat er ooit iemand had geklommen op Kaap Enniberg.

Faeröer-eilanden

Land of Maybe neemt je mee in de prachtige wereld van de Faeröer-eilanden. De beelden zijn ronduit fenomenaal, maar bekijk het vooral zelf. Mocht je ook geïnspireerd zijn geraakt, je bent op de eilanden voor je het weet.

https://www.youtube.com/watch?v=10uM6IU8S6U

DenemarkenEntertainmentEuropaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.