Ontdek het prachtige Lapland met deze 25 foto’s | Beyond the Camera #12

door


Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van de laatste echte wildernis van Europa: Lapland. Vorige edities: Mount Everest, IJslandIerland, Schotland, Groenland, Zuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet Waddengebied, Zweden en Patagonië

Deze week staat Beyond The Camera in het thema van de nok van Europa: Lapland. Geniet en verwonder je over dit prachtige gebied en de meest fantastische foto’s.

Lapland is het noordelijkste deel van Europa

Lapland, ookwel Samenland genoemd, wordt bewoond door de Samen (of Lappen, al is dat meer het ‘scheldwoord’ voor ze). Het is geen officieel land, maar meer een (culturele) regio dat zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland.

25 prachtige foto's van Lapland

Lapland en het poolgebied

Omdat Lapland zich in het noordelijkste puntje van Europa bevindt, ligt het ook zeer dicht bij de poolcirkel. De zomers kennen daardoor geen nacht (middernachtzon) en de winter geen dag (poolnacht). Je kan jezelf voorstellen dat het in de winter gigantisch koud is en dat alleen de mensen die zich erop hebben aangepast er kunnen leven.

De laatste echte wildernis van Europa

Lapland is een gigantisch groot gebied dat zich kenmerkt door grote vlaktes, afgewisseld met bergen, bossen en meren. Zowel de zomer als de winter is er prachtig. Zo kan je oog-in-oog komen te staan met rendieren en maak je grote kans om het noorderlicht te zien. Ga je in de winter en wil je zoveel mogelijk uit je reis halen? Dan raden wij aan om met The Lapland Trail mee te gaan. Mocht je in de zomer bijvoorbeeld naar Noors Lapland gaan, dan geniet je van kraakheldere – maar koude – meren, prachtige fjorden en echte wildernis. Fins Lapland kenmerkt zich daarentegen weer heel erg door de toffe mountainbike- en hiketrails, de sauna en prachtige kanotochten. Vergeet alleen dus niet om jouw slaapruimte goed donker te maken.

25 prachtige foto's van Lapland Noorderlicht
25 prachtige foto's van Lapland wildernis
25 prachtige foto's van Lapland overzicht
25 prachtige foto's van Lapland sterrenhemel
25 prachtige foto's van Lapland bergen
25 prachtige foto's van Lapland meren
25 prachtige foto's van Lapland sneeuwscooters

EuropaFinlandNoorwegenScandinaviëTheOutdoors.nlZweden

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.