Haal de bergen naar je toe met deze The North Face donsjas

door


De lente staat voor de deur. Toch showen we jullie op de valreep graag nog een heerlijk warme jas. Dat doen we omdat hij zo tof is, dat we het echt niet kunnen wachten tot volgende winter. En daarbij kunnen we nog steeds niet naar de bergen, dus is het tijd om de bergen naar ons toe te halen. Dat doen we met de Liberty Sierra donsjas van The North Face. Een jas die je wilt hebben voor de laatste frisse dagen van afgelopen winterseizoen, maar vooral om mee uit te kijken naar een komend seizoen vol wintersporten. Want ja echt, dat gaat ooit weer gebeuren. En als het zover is, dan zit jij er met deze jas dus sowieso lekker warmpjes bij.

Liberty Sierra donsjas – The North Face

Wie wordt er niet blij van deze Liberty Sierra donsjas van The North Face? Ik wel in ieder geval. Je kunt je vast voorstellen dat ik een klein gat in de lucht sprong toen de postbode voor de deur stond met dit donzen dekbed in jasvorm. Op het moment dat ik de jas bestelde was Nederland bedekt met een goede laag sneeuw en ijs en had ik de goede hoop nog op wintersport te gaan dit seizoen. Helaas is dat laatste er niet van gekomen, maar dat mag de pret van deze geweldige jas niet drukken. Ik vertel je graag waarom.

Liberty Sierra donsjas-The North Face

Een extra warm gevoel

De Liberty Sierra donsjas is er eentje die meteen opvalt vanwege zijn inspiratie, kwaliteit en natuurlijk vanwege de super toffe print. Die print is helemaal exclusief voor The North Face ontworpen. En niet door de minste club, maar door stoffenhandelaar Liberty of London. Dat is een wereldberoemde expert op het gebied van stoffen voor ontdekkingstochten. Als het gaat om kwaliteit gaat, kijk ik naar de vulling. Die is van, je raadt het al, dons. Maar niet het eerste het beste dons. Deze veren zijn namelijk officieel gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard, door Textile Exchange. De jas heeft dat certificaat gekregen omdat het is gevoerd met gerecycled 600 cuin dons. Geeft mij nog net een beetje een extra warm gevoel.

Net als het origineel, maar dan beter

Blijft er nog een opvallend puntje over en dat is inspiratie. Het design van de jas is namelijk niet nieuw. De Liberty Sierra donsjas is gebaseerd op het origineel uit 1968. Ik heb het dan over de opgestikte zakken, oversized pasvorm en de zoom met trekkoord. Al die elementen zie je ook terug op de originele Liberty Sierra donsparka van The North Face. Er zijn nu twee dingen die ik zeker weet. Allereerst, dat dit de betere, duurzamere én opvallendere versie van het origineel is. En twee, dat ik het nooit meer kou ga krijgen.

KledingReviewsThe North FaceTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.