De vier mooiste plekken in de prachtige natuur van Phuket

door

Phuket is een van de meest populaire bestemmingen binnen Thailand. Vele reizigers brengen een bezoek aan Phuket om te genieten van de prachtige stranden, het aangename weer en de vele (water)activiteiten in en rondom Phuket. Iets waar we al voor een langere tijd naar uitkijken is reizen en het verkennen van onze wereld. Goed nieuws dus dat Thailand het eerste Aziatische land is met een gele kleurcode. Vanaf juli zal Phuket de eerste bestemming zijn dat de quarantainevereisten voor gevaccineerde toeristen opheft. Dat komt ineens wel heel dichtbij. Daarom delen wij alvast de vier mooiste plekken in de prachtige natuur van Phuket.

Kata Beach naar de Big Buddha op Phuket

De Big Buddha is zoiets wat je gezien móet hebben wanneer je op Phuket verblijft. De klim is maar liefst 366 meter hoog vanaf Kata Beach, één van de prachtige stranden van Phuket. Zorg er wel voor dat je stevige schoenen aan hebt, want het is een steile hike omhoog. Onderweg heb je uitzicht op de meest mooie stranden en kom je langs andere uitkijkpunten met de meest uitzonderlijke views. Je zult niet verdwalen want onderweg sturen verschillende borden je de juiste richting op. Als je het tempo er een beetje in hebt zitten, ben je ongeveer binnen drie uur aan de top bij de Big Buddha en heb je zo’n 4,6 kilometer afgelegd. Houd er rekening mee dat je gepaste kleding aantrekt, want de Big Buddha is een heilige plaats en hier gelden strikte kledingvoorschriften.

De Bang Pae-waterval van Phuket

Op één van de rustigste en meest kindvriendelijke plekken van heel het eiland, bevindt zich de Bang Pae-waterval. Dit is een waterval van wel zestien meter hoog, midden in de weelderige jungle van Phuket. Om bij de waterval te komen, volg je het pad dat dwars door de jungle loopt. Dit pad loopt langs een beek, waar je tevens ook in kunt zwemmen of even lekker kunt pootjebaden. De wandeling zelf duurt maar 15 minuten, maar bij de waterval kun je wel een hele dag vertoeven. Je kunt er zwemmen, maar je kunt ook de natuur eromheen verkennen. De watervallen zijn op z’n mooist in de maanden mei tot oktober, buiten deze maanden kan het voorkomen dat de watervallen droog zijn.

De Bang Pae-waterval van Phuket

Patong naar Paradise Beach

Deze tropische wandeling van Patong naar Paradise Beach brengt je letterlijk naar een paradijs. Redelijk afgelegen, achter rijen palmbomen en granietrotsen en omringd door het heldere groenblauwe water, vind je Paradise Beach. Dit strand wordt beschouwd als één van de beste stranden van Phuket. Vanaf Patong leg je zo’n vier kilometer af voordat je bij het strand terecht komt. Ook voor deze wandeling kun je zeker een dag uittrekken. Maak er bijvoorbeeld een heerlijk relax dagje van en kom tot rust op dit prachtige strand. Voor de echte waterratten onder ons, verhuurt strandtent Paradise Beach Phuket Club ook snorkelsets, kajaks en supboards.

Phuket Paradise Beach

Banana Rock Beach

Phuket kent een hoop stranden, daarom is het volgende strand een van de meest unieke stranden en zeker een bezoek waard. Banana Rock Beach wordt ook wel het verborgen strand genoemd en ligt genesteld tussen de stranden van Nai Thon en Bang Tao, in een kleine kristalheldere baai. Er zijn twee manieren om hier te komen. Kom per longtailboot, of hike over het jungle pad die naar het strand leidt. De wandeling begint bij het Trisara Resort, waar je op zoek moet gaan naar een klein rood bordje. Het bordje is voor de meesten te klein om op te merken en zit vast aan een boom langs de weg. Volg het pad die naar het zoetwaterkreekje loopt, waarna je op een gegeven moment bij een splitsing van het pad terecht komt. Beide paden brengen je naar het strand, maar neem het rechter pad om een aantal prachtige watervallen te spotten!

Phuket Banana Rock Beach
ActiviteitAziëInspiratieTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.