NatureQuant, deze app zorgt ervoor dat jij de natuur opzoekt

door

Iets wat we eigenlijk allemaal diep van binnen wel weten is dat de natuur je goeddoet. Blootstelling aan de natuur zorgt voor vele gezondheidsverbeteringen. De natuur helpt je zowel fysiek als mentaal. Maar hoelang moet je je in de natuur bevinden om deze verbeteringen te ervaren? De app NatureQuant komt met het antwoord. Door middel van innovatieve technologie, machine learning en big data biedt NatureQuant tools om de impact van de natuur optimaal te benutten.

Natuur? Wat is dat?

Wij mensen brengen tegenwoordig te weinig tijd in de natuur door. Vroeger was de natuur haast niet weg te denken in ons dagelijks leven. In de huidige tijd spenderen wij echter de grootste tijd van ons leven binnen. We gaan voor ons werk naar kantoor en wanneer we terugkomen ploffen we op de bank voor een avondje Netflix. Tijd doorbrengen in de natuur? Dat zit er tegenwoordig niet meer in. We raken steeds meer vervreemd van de natuur. De impact van deze grote verandering in levensstijl is niet helemaal duidelijk, maar ziekte en sterfte door allerlei oorzaken is in verband gebracht met de tijd die binnenshuis wordt doorgebracht.

netflix
Photo by CardMapr on Unsplash

De App NatureQuant

Wanneer je de app opent zie je ‘NatureScore’ en ‘NatureDose’. Maar wat houden deze in? Wat betekent het en waar is het goed voor?

NatureScore

NatureScore meet de hoeveelheid en kwaliteit van natuurlijke elementen van elk adres met behulp van een bepaald systeem. Voor elk adres analyseert en combineert NatureQuant verschillende datasets en verwerkte informatie binnen een bepaalde straal, inclusief satelliet-infraroodmetingen, GIS- en landclassificaties, parkgegevens en kenmerken, boomkruinen, lucht-, geluids- en lichtvervuiling en computervisie-elementen. Door al deze gegevens te verzamelen kan de app berekenen hoe goed of slecht de natuur in jouw omgeving ‘scoort’. Op die manier kun je inzien welke gezondheidsvoordelen de natuur in jouw omgeving jou te bieden heeft.

NatureQuant app
Photo by Tim van der Kuip on Unsplash

NatureDose

NatureDose is een onderdeel van de app die jou kan vertellen welke hoeveelheid blootstelling aan de natuur voor jou optimaal is.

Je kan blootstelling aan de natuur vergelijken een dieet, voldoende lichaamsbeweging en voldoende slaap. Dit zijn allemaal factoren die zorgen voor een optimale gezondheid. Hier hoort dus ook blootstelling aan de natuur bij. Vergroot je de tijd die je doorbrengt in de natuur? Dan kan het zijn dat je vele positieve gevolgen ervaart zoals: een sterker immuunsysteem, betere hersenontwikkeling bij kinderen en verminderde angst bij volwassenen.

NatureQuant dose
Photo by Peggy Anke on Unsplash

Wat zijn de voordelen van NatureDose?

Eigenlijk hebben we die net al een beetje verklapt, maar we gaan proberen het nog beter uit te leggen. Grote blootstelling aan de natuur zorgt voor verbeteringen in zowel de mentale als fysieke gezondheid van de mens. Er zijn namelijk meer dan 300 onderzoeken gedaan die deze informatie bevestigen. Bij deze onderzoeken zijn meer dan 300 miljoen mensen gevolgd. Uiteindelijk hebben deze allemaal aangetoond dat meer tijd doorbrengen in de natuur zorgt voor een langer, gelukkiger en gezonder leven.

NatureDose voordelen
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

In de app kan je verschillende activiteiten kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat je een rondje gaat hardlopen of dat je een lange ronde gaat fietsen. De app houdt alles bij met de GPS-tracker. Na afloop kan jij kijken hoeveel dosis natuur je nu daadwerkelijk hebt gekregen.

NatureQuant app
Photo by Jenny Hill on Unsplash

Komt de App NatureQuant ook naar Nederland?

De app is voor nu alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. NatureQuant is bezig met een verdere uitbreiding naar landen wereldwijd. Op dit moment is de app helaas nog niet te downloaden in Nederland.

AccessoiresGezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.