Review: de Nuuk Parka is dé winterjas van Fjällräven

door

De Fjällräven Nuuk Parka M is een van de winterjassen-paradepaardjes van het Zweedse merk. En dat kwam goed uit, want met een tripje naar de Canadese Rocky Mountains moesten we goed gewapend de kou kunnen trotseren. We namen de Basalt kleur en een winter-hikingbroek en konden het winterse avontuur aan. Maar beviel de Fjällräven Nuuk Parka en is het iets voor jou? Dat lees je hieronder.

De Fjällräven Nuuk Parka

De Fjällräven Nuuk Parka is verkrijgbaar in een heren- en dames-variant. Mocht je je afvragen waar de M en W achter de naam voor staat, dan weet je dat bij Fjällräven Nuuk Parka M voor heren (men) en de W voor dames (women) is. Wij testen de heerlijk warme en zeer comfortabele Nuuk Parka M. Volgens het Zweedse merk is dit dé jas die je warm houdt en tegelijkertijd kou, regen, sneeuw en wind buiten houdt. Klinkt als de perfecte winterjas, toch?

Fjallraven Nuuk Parka M review

De Nuuk Parka M in zijn natuurlijke habitat

De Fjällräven Nuuk Parka M is een flinke jas. De naam parka vertelt je eigenlijk meteen al dat je een jas hebt die tot op de bovenbenen valt. Je zit in dit geval met een parka vaak ook droog. Zodra we in het koude Canada aankomen, merken we meteen dat de jas zich hier thuis voelt. De jas is zo gemaakt, dat vrijwel geen enkele omstandigheden te gek zijn. De synthetische vulling (250 g/m2 Supreme Microloft) houd je lekker warm, terwijl de G-1000 met Hydratic alle elementen van het weer buiten houdt. De waterkolom is zelfs 10.000 mm, waardoor de jas volledig waterdicht is.

Features voor alle omstandigheden

Er is bij de ontwikkeling van de Nuuk Parka M ook echt gedacht aan alle weersomstandigheden. Zo is er een stormcapuchon die je kan vormen met een metalen draad. De (nep)bontkraag kan je super easy afnemen en om nog meer te denken in vormen van comfort, is de capuchon gevoerd met fleece. En waardoor wij deze jas extra handig vinden, zijn de 11(!) zakken die deze jas heeft.

De belangrijkste kenmerken van de Nuuk Parka M

De Fjällräven Nuuk Parka M is een zeer geliefde jas in de koudere klimaten. Hij is wellicht iets te warm voor in Nederland. Maar met het wisselende en soms onvoorspelbare klimaat, is het zeker een goede keuze. Helemaal als je vaker richting de wat koudere streken gaat. Mocht je flinke activiteiten gaan doen, dan is een iets dunnere jas of een jas met meer ventilatiemogelijkheden een goed alternatief.

Eigenschappen van de Nuuk Parka M

  • Gewicht 1820 gram (maat M)
  • Materiaal 100% polyamide
  • Membraan: Hydratic®: 100% polyurethaan
  • Vulling: Supreme Microloft: 100% polyester
  • Vulgewicht: 250 g/m²
  • Waterkolom: 10.000 mm

Hoe kwam hij uit de test?

Goed, nu de basics zijn right. Maar hoe houdt de Nuuk Parka M zich? We namen deze jas mee naar verschillende uithoeken van de wereld. Hij werd getest in Nederland, op de Kitzsteinhorn en in Canada. In Nederland is de jas soms wat warm, maar als het kwik onder het vriespunt zakt en je bijvoorbeeld op de fiets commute, is deze jas echt een topper. Totaal warm en droog kom je aan op jouw bestemming.

Nu is de jas wel gemaakt voor iets grover geschut. Op de Kitzsteinhorn heb ik er een dagje mee gewintersport. De Nuuk Parka M is daar niet per se voor gemaakt, maar is wel erg geschikt voor deze vorm van activiteiten. En ook in Canada merkte je dat deze jas erg goed opgewassen is tegen temperaturen die ver onder het vriespunt zakken. Het is even wennen aan het gewicht, maar het geeft je heel veel extra comfort.

Aanschaf van de Nuuk Parka

De Fjällräven Nuuk Parka is verkrijgbaar via verschillende retailers voor een adviesprijs van € 529,95. Uiteraard via de officiële verkoopkanalen, maar ook via bijvoorbeeld Bever of Bergfreunde.

FjällrävenReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.