De perfecte roadtrip door de Franse Vogezen en Elzas

door

Wat is er beter dan een roadtrip met de nieuwe Land Rover Defender 90? Precies, helemaal niks. De combinatie tussen comfort, prestaties en emotie maakt de ‘nieuwe’ Defender tot misschien wel de ultieme roadtripbuddy. We vertrekken voor onze roadtrip naar de Franse Vogezen, vanaf ‘s-Hertogenbosch zo’n 600 kilometer asfalt vreten via de Deutsche Autobahn.

Get ready voor een roadtrip naar de Vogezen

Via Eindhoven, Keulen, Saarbrücken en Straatsburg rijden we naar beneden door het Rijndal tot de stad Colmar. Aan de oostkant zie je het Zwarte Woud en in het westen zie je het Vogezen Massief verrijzen. Onderweg worden er aardig wat duimpjes opgestoken en foto’s gemaakt, de Defender 90 is een opvallende verschijning, zeker in Tasman Blue. Het is tijd om de snelweg te verlaten en het Vogezen Massief in te rijden via de munstervallei.

De wijnvelden rondom Turckheim

Onze eerste stop is Turckheim. Dit dorpje ligt vlakbij Colmar, tussen de wijnranken waarop Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling, Gewurzstraminer en Muscat groeien. Turckheim is bekend om het Grand Gru gebied Brand waar dan ook veel lokale wijnboeren hun druiven hebben groeien. Ben je hier in de buurt dan is het bezoeken van een lokale wijnboer een must. Turckheim is dan ook onderdeel van hoe kan het ook anders: La Route des Vins d’Alsace

De authentieke sfeer van Turckheim

Het dorpje bestaat al sinds de middeleeuwen en heeft zijn strepen op wijngebied zeker verdiend. Naast de omliggende wijnvelden, is ook het dorpje het stoppen waard. Geniet van de authentieke sfeer en typische restaurants. L’auberge Du Brand is zeker een aanrader. Hier geniet je van de typische keuken van de Elzas met een gastronomische twist. Daarbij drink je natuurlijk een lokale wijn en eet je Münsterkaas als dessert!

Roadtrip Truckheim vogezen

Hohneck

De roadtrip door de Vogezen brengt ons verder naar Hohneck. Onderweg rijden we via de Munstervallei en Col de la Schlucht over kronkelende bergpassen naar de volgende bestemming. Met 1.363 meter hoogte is Hohneck de op twee na hoogste top van de Vogezen. Vanuit dit punt zijn er prachtige hikes en mountainbike tours te maken. Hohneck is een van de toppen die deel uitmaakt van de Route des Crêtes. Deze route werd aangelegd door het Franse leger in de Eerste Wereldoorlog voor bevoorrading en het aflossen van troepen.  Deze route is nu onderdeel van de GR 5 die van Hoek van Holland in 2.150 kilometer naar Nice loopt.

Hohneck - roadtrip door de Vogezen

De roadtrip door de Vogezen continues: Kaysersberg

Ben je in de Hautes Vosges, dan is Kaysersberg een plaats die niet op jouw roadtrip door de Vogezen mag ontbreken, dit dorpje is namelijk de Elzas pur sang. Hier heb je echt het idee dat je door het schilderij loopt wat je oma al 80 jaar aan de muur heeft hangen. Schilderachtige geverfde huizen in alle kleuren van de regenboog tekenen hier het straatbeeld. Ben je niet in the mood voor toeristische plekken, sla Kaysersberg dan zeker over!

Kayserberg Roadtrip door de Vogezen

Les trois Lacs

Les trois Lacs of de drie meren is een driehoek van drie meren die je vindt in de buurt van Orbey. Wij parkeren bij Gazon du Faing en starten onze hike langs de drie meren: Lac Blanc, Lac Noir en Lac du Truites. De route kenmerkt zich door stevig stijgen en dalen, maar dat is allemaal de moeite waard voor een uitzicht als dit!

Roadtrip Lac Blanc Vogezen

EuropaFrankrijkRoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.