Schöffel 4D Body Mapping – wat is het en wat doet het?

door

Het Duitse outdoorkledingmerk Schöffel introduceerde even geleden de 4D Body Mapping. De naam schept veel verwachtingen, maar wat is de 4D Body Mapping van Schöffel eigenlijk? Maakt het merk voor de aankoop van een product een scan van jouw lichaam om the perfect fit te maken of schuilt er toch iets anders achter de naam? We gingen op onderzoek uit en testen daarvoor de Schöffel Efferaberg Hybrid Jacket.

Wat is de 4D Body Mapping van Schöffel eigenlijk?

Heel kort door de bocht betekent de 4D Body Mapping technologie dat elke Schöffel outfit precies is afgestemd op de behoeftes van de gebruiker. Een ski-jas is natuurlijk een andere jas dan een jas voor een klimmer, fietser, langlaufer of wandelaar. Natuurlijk kom je een heel eind met één jas en verschillende laagjes voor alle activiteiten, maar als je verschillende outdoorsporten beoefent is het wel lekker om een perfecte outfit te hebben per activiteit. De focus van de 4D Body Mapping ligt dan ook bij materiaalkeuzes per lichaamsdeel en per activiteit. Zo is er bij skiën meer bewegingsvrijheid nodig bij de armen, terwijl een wandelbroek vooral meer stretch moet hebben.

4D Body Mapping zorgt voor een kledingstuk op maat

Vrij vertaald is body mapping het lichaam uitmeten. Schöffel kijkt iets verder dan alleen een perfect fit. 4D Body Mapping zorgt er ook voor dat de materialen perfect aansluiten bij de activiteiten die je onderneemt. Ski-jassen zijn dus flexibel, waterdicht én ademend, terwijl een tussenlaag van fleece niet waterdicht hoeft te zijn. Ook bij de 4D Body Mapping van Schöffel is het gebruik maken van laagjes absoluut key. Zo werk je meestal met een thermo / longsleeve onderlaag, fleece en softshell tussenlaag en een hardshell als buitenlaag. Op basis van de veranderende omstandigheden, kan je je dus snel aanpassen. Zo word je dus beschermd tegen weersinvloeden, word je vocht gereguleerd en heb je de juiste bewegingsvrijheid.

De 4 punten uit de 4D

De 4D uit 4D Body Mapping staat voor 4 unieke gebruikersvoordelen (4 dimensies). Ze worden onderverdeeld in de volgende punten:

  1. Bescherming tegen invloeden zoals het weer en natuur (temperatuur, water, wind, rotsen, sneeuw, etc.)
  2. Je blijft droog dankzij vochtregulatie
  3. De bewegingsvrijheid is aangepast aan jouw activiteit
  4. Focus op de gebruiker, zodat jij zonder zorgen kan genieten van jouw avontuur

Zit de 4D Body Mapping in elk product van Schöffel?

Schöffel werkt al jaren lang volgens een ‘body map-principe’, maar dankzij alle elementen nu volledig te combineren is het gebruiksgemak en -comfort naar een next level getild. De gedachte is daarom ook dat door het optimaal gebruik maken van materialen er een perfect microklimaat voor de gebruiker wordt gecreëerd. Maar niet in elk product van Schöffel wordt gebruik gemaakt van het 4D Body Mapping principe. Voor nu is het voornamelijk weggelegd voor de betere Schöffel producten. Niet gek ook, want een ‘simpel’ T-shirt heeft deze technologie ook iets minder nodig.

Schöffel Hybrid Jacket Efferaberg

We ondervonden de 4D Body Mapping van Schöffel in levende lijve, met de Efferaberg Jacket. Deze jas is bij uitstek geschikt voor prachtige hikes en staan de weersomstandigheden je in ieder geval niet in de weg. Dankzij het PrimaLoft® Black Insulation-materiaal voor een aangenaam klimaat voor het bovenlichaam. Zelfs bij lagere temperaturen houdt de Efferaberg jas je lekker warm. Maar mocht je het toch wat kouder krijgen, dan kan je altijd denken aan wat meer tussenlaagjes. Je trekt dus niets over de jas aan, want de Efferaberg is als winddicht en waterafstotend. En dankzij de goede stretch, heb je een goede bewegingsvrijheid tijdens het wandelen, maar ook voor een via ferrata.

Nog meer items met de 4D Body Mapping

Naast het Efferaberg wandeljacket, zijn er in de Schöffel collectie nog meer producten uitgerust met het 4D Body Mapping principe. Maak kennis met de 3L Sass Maor ski-jas die zelfs een ISPO-award in de wacht heeft gesleept. Dankzij het 3-laags Gore-Tex materiaal is deze jas ook zeer geschikt voor de uitdagendere hoogalpine avonturen. Met veel bewegingsvrijheid is de volgende toerski-uitdaging misschien wel makkelijker dan gedacht. Ook de fietser maakt kennis met de vernieuwde technologie in de Grimaldo Gravel Hybrid Jacket. De voorkant is winddicht, waardoor tegenwind je tegenwoordig niet meer afkoelt. Er is eveneens gedacht aan extra ventilatie in de rug en oksels, waardoor een bergje op fietsen ook letterlijk cool is. Check de gehele Schöffel collectie hier of zoek een winkel bij jou in de buurt.

MerkenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.